AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın işbirliğinde uygulanacak olan sosyal destek paketi kapsamında Aydın’daki yaklaşık 27 bin aileye toplamda 27 milyon liralık yardım yapılacağını açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ekonomik istikrar kalkanı kapsamında hayata geçirdiği Temel İhtiyaç Desteği’nin de devreye alındığını söyleyen Savaş, aylık 5 bin liranın altında geliri olan Aydınlı vatandaşları da ilk 6 ay ödemesi olmayan kredi desteğinden yararlanmaya davet etti.

“DESTEK PTT KANALIYLA GÖNDERİLECEK”

Açıklamasında küresel bir problem ile karşı karşıya olunduğuna dikkati çeken Savaş, “Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin dahi sancılı bir süreçten geçtiği bugünlerde, ekonomik ve sosyal direnci sağlamak için türlü tedbirler alınıyor. Virüsün dünya genelinde yayılmaya başladığı ilk andan itibaren Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde koronavirüs ile mücadelemizde farklı bakanlıklarımızca her alana ve bireye yönelik gerekli tedbirler alınmakta, ekonomik ve sosyal destek paketleri hayata geçirilmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ve Hazine ve Maliye Bakanlığımızın işbirliğinde uygulanacak olan sosyal destek paketi ilk aşamada sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi ailelerimize, bu süreci en az hasarlı atlatmak için sağlanacak desteklerden biri. Birinci fazında düzenli ve süreli yardımlardan faydalanan ailelerimize, bu destek PTT kanalıyla gönderilecek” dedi.

“TÜM AİLELERE DESTEK SAĞLANMASI HEDEFLENİYOR”

“Türkiye geneli 2 milyon 111 bin hane, Aydın’ımızda ise, 17 ilçemizden yaklaşık 27 bin ailemiz, 1 Nisan itibarıyla 1000'er liralık bu destekten faydalandırılacak” diyen Savaş, “Ödemeler PTT aracılığıyla olsa da dışarı çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza Vefa Destek Grupları bu desteği ulaştıracak. Vefa Destek Gruplarımız bu süreçte tabi bir de kıymetli yaşlılarımızın ve kronik olan hastalarımızın 112, 155, 156 ve 444 69 81 nolu telefonlara talebi halinde dışarıdaki market alışverişleri, banka işlemleri, eczane ve hastane hizmetleri, gıda ihtiyaçları gibi tüm istekleri yerine getirilmekte ve kendilerine doğrudan ulaştırılmaktadır. İnşallah destek paketinin diğer fazlarında ihtiyaç sahibi tüm ailelerimize bu desteğin sağlanması hedefleniyor. Bunun dışında yine vatandaşlarımız ihtiyaç halinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yardım talebi olarak alınmakta ve gerekli destekler sağlanmaktadır” diye konuştu.

“SÜRECİ BİRLİKTE ATLATACAĞIZ”

Aydınlı vatandaşların Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ekonomik istikrar kalkanı kapsamında hayata geçirdiği Temel İhtiyaç Desteğinden de yararlanmaya davet eden Savaş, “Yine Hazine ve Maliye Bakanlığımızın ekonomik istikrar kalkanı kapsamında hayata geçirdiği Temel İhtiyaç Desteği ile kamu bankalarımızla aylık 5 bin TL’nin altında geliri olan tüm vatandaşlarımızın gıda harcamaları, kira, elektrik, su, doğalgaz faturaları gibi ödemelerinin karşılanabilmesi için ilk 6 ay ödemesi olmayan kredi desteği sağlanacaktır. Bu süreci Devletimiz, milletimizle el ele vererek yine birlikte atlatacağız. Ben bir kez daha tüm hemşehrilerimi gerekmedikçe dışarı çıkmayıp, evde kalmaya davet ediyorum. Sağlık her şeyin başı. Bunun için lütfen Sağlık Bakanlığımız ve yetkili resmi makamlar tarafından açıklanan tüm kurallara aksatmadan riayet edelim” dedi.