Türkiye ve dünyada Covid-19 salgını en kısa zamanda sona ermesi yönünde temennide bulunan Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Türk Sağlık Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Bozkurt, “Sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışanlarının moral ve motivasyonun yüksek olması, hizmet üretirken çalışma hayatıyla ilgili kafasında başka sorunlar olmaması Türkiye’ye her zaman lazımdır. Bu nedenle sağlık çalışanlarının ekonomik haklarında makul ve kapsayıcı bir iyileştirme yapılmalıdır. Ek ödemelerin 3 ay tavandan verilmesi olumlu olmakla birlikte süresi, sürekliliği ve kapsamı konusunda yeniden değerlendirme yapılmaya muhtaçtır. Döner sermayede adaletsizlik giderilmeli, sürekli hale getirilmeli ve emekliliğe esas olmalıdır” dedi.

“AYRIM YAPILMAMALI”


Sağlık hizmetleri ekip işi olduğunu kaydeden Başkan Bozkurt, “Her arkadaşımızın emeği de çok değerlidir. Maruz kaldığı riskte ayrı önemlidir. Sağlık Kurum ve kuruluşlarında sağlık, teknik, idari ve yardımcı hizmetlerde görevli olan her çalışan ve Aile Hekimliğinde görev yapan herkes de fedakârca görevinin başındadır. Ayrım yapılmamalıdır. Sağlık Kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm arkadaşlarımız herhangi bir ayrıma tabi tutulmadan bundan yararlanmalıdır. Döner sermaye tavan ödemeleri en az sabit ödeme tutarı kadar olmalıdır. Bir başka önemli husus koruyucu ekipman ve malzeme eksikliği ile ilgilidir. Sağlık Bakanlığı yöneticileri ile Genel Başkanımızın yaptığı görüşmelerde kendileri bu konuda bir eksiklik olmadığını ifade etmişlerdir. Koronavirüs mücadelesinin baş aktörleri sağlık çalışanlarıdır. Bu mücadelenin başarısı onların sağlıklı olmasına bağlıdır ve her imkan sağlık çalışanları için seferber edilmelidir. Hastanelerde ki görevlerinden sonra mazeretleri göz önüne alınarak evlerinde kalma imkanı olmayan sağlık çalışanlarının ikamet edeceği Kamu ve özel kurum misafirhanelerinin ivedilikle ayarlanarak sağlık çalışanlarının hizmetine sunulması Kamu yararı ve hizmetin daha sağlıklı yürütülmesi açısından çok önemli olacaktır” diye konuştu.

“İHMAL VAR”


Başkan Bozkurt konuşmasını söyle tamamladı: “Bakanlık malzeme gönderdik, çalışan gelmedi diyorsa arada ulaştırmakla yükümlülerin ihmali var demektir. Bu sorun araştırılmalı, mesele acilen çözülmelidir. Adli vakalarda ve defin ruhsatında ekipmanla görev yapılmalıdır. Ciddi sağlık sorunu olan ve riski daha yüksek olan, sağlık çalışanları ve her iki eşin sağlıkta çalışmalarından kaynaklanan sıkıntılara çözüm bulunulmalıdır. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde olağanüstü bir gelişme olmamasına rağmen diğer kurumlarda uygulanan esnek mesainin kaldırılması ve çalışanların her gün işe gelmeleri ülke genelinde alınan tedbirlere uymamaktadır. Sağlık Bakanlığı personel eksikliğinin giderilmesi konusunda 32 bin olarak açıklanan yeni istihdamın bugünkü ilanla birlikte sadece 18 Bininin sözleşmeli sağlık çalışanı olacağını görülmüştür. 14 Binde sürekli işçi alınacaktır. İş yükü ve personel eksikliği göz önünde bulundurulduğunda 18 Bin rakamı çok yetersizdir. En az 50 bin alım yapılması gereklidir. Üniversite Hastaneleri içinde 3 bin alım yapılacağı Genel Başkanımızın yaptığı görüşmelerde ifade edilmişti. Üniversite hastaneleri için bu alımla ilgili de ilana çıkılmalı, sayısının daha da arttırılması için çalışma yapılmalıdır.”