Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra kardiyoloji uzmanlığını Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü'nde tamamlayan Kaya, kardiyolog olarak Didim Devlet Hastanesi'nde göreve başladı. Kaya, kalbin üç boyutlu bir şekilde ultrasonografik olarak görüntülenmesiyle ilgili hazırladığı projeyle Japonya devletinin verdiği Monbusho Bursu ile 2 yıl önce Japonya'ya giderek araştırmalarını burada sürdürdü. 'Ameliyatsız aort kapak değişimi yapılacak hastaların işlem öncesi ileri görüntüleme teknikleriyle değerlendirilmesi" projesiyle de Avrupa Kardiyovasküler Görüntüleme Derneği'nin bir yıllık araştırma bursunu kazanan ve bu bursla 2020 Eylül ayı itibariyle Norveç Oslo Üniversitesi'nde kardiyoloji dünyasının önemli isimleriyle birlikte çalışmaya başlayacak olan Kara, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle Japonya'da çalışmalarını tamamlayarak 25 Mart itibariyle Japonya'ya seyahatlerini durduran Türk Hava Yolları'nın son uçağıyla Türkiye'ye döndü.

FEDAKAR MESLEKTAŞLARIMIN ARASINA KATILACAĞIM

Yurtdışından gelmiş olması nedeniyle ailesiyle sarılmadan uzaktan hasret gideren Kaya, İzmir'deki evinde kendini karantinaya aldı. 14 gün kimseyle temas kurmadan karantinada kalacağını belirten Kaya, "Herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim. Sağ salim geldim. Anne babaya sarılamadan,uzaktan bakışarak hasret giderdikten sonra tek başıma eve geldim. İki hafta İzmir'de kendi karantinamda olacağım. Bu süreç sonunda hala hasta olmamışsam Didim Devlet Hastanesi'nde görev başına. Ben de bir süre sonra fedakar meslektaşlarım arasına katılacağım" dedi.

JAPONYA'DA PANİK HAVASI YOK

Dünya haberlerine bakınca virüsle ilgili Japonya'da kendisini güvende hissettiğini dile getiren Dr. Kaya, "Japonya'da ciddi bir panik havası yok, tuvalet kağıdı çılgınlığı dışında günlük hayata yansıyan bir şey de yok. Kalabalıklarda biraz azalma var tabi, ama bununla sınırlı. Bir sorun olmadan Türkiye'ye geldim, asıl korku burada gerçekten. Bir hekim olarak ben de rica ediyorum. Bu işin şakası yok, bir süre lütfen, lütfen toplu aktivitelerden uzak durun. Siz olmasanız bile bulaştırırsanız anne-babanız, dede-nineniz tehlikede .Evde oturun, lütfen" diye konuştu.