Koronavirüs salgını dolayısı ile tüm Türkiye'de okulları kapatan Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitime geçmişti. Bakanlık gibi Özel Aydın İlgi Anaokulu da, uzaktan eğitim ile öğrencilerine ders vermeye başladı. "Evde kal ama ilgisiz kalma" sloganını benimseyen okul yönetimi, uzaktan eğitim için Youtube'de 'İlgi Anaokulu' kanalını oluşturdu. Evlerinde okullarının kanalını açan öğrenciler, öğretmenlerinin hazırladıkları ders videolarını izleyerek, eğitimlerinden geri kalmama imkanına kavuştu.

"ÇOCUKLARIMIZIN EVLERİNE SANAL ORTAMDA MİSAFİR OLUYORUZ"


Konuyla ilgili açıklama yapan Özel Aydın İlgi Anaokulu Kurucu Ortağı ve Kurum Müdürü Aysun Kaplan, koronavirüs salgını dolayısı ile okulda eğitime ara vermek zorunda kaldıklarını söyledi. Çocukların sağlıklarının kendileri için her şeyden çok daha önemli olduğunun altını çizen Kaplan, "Şu an tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını sürecinde, dualarımız çocuklarımızla ve tüm insanlarla. Bizler, onların evde kalmalarının sağlıkları için öncelikli olduğunu biliyoruz ve evlerde, videolarımızla onlarla birlikte olmaya devam etmek istiyoruz. Böylelikle okulumuzda yaşadığımız mutluluğumuzu elimizden geldiğince devam ettirmeye çalışıyoruz. Bu süreci hem akademik, hem de eğlence açısından paylaşacağımız videolarımız, etkinliklerimizle ‘evde kal ama ilgisiz kalma’ sloganımızla öğretmenlerimiz çocuklarımızın evlerine sanal ortamda misafir oluyorlar. Çocuklarımız da öğretmenlerini görmenin ve eğlenceli etkinliklerle mutluluklarını, paylaştıkları videolarla bizlere mutluluk yaşatıyorlar. Her gün farklı farklı etkinliklerimizi sayfamızdan takip edebilirsiniz. Çocuklarımıza ve sizlere sağlıklı günler diliyoruz" dedi.
Kaplan, tüm dünyayı ve Türkiye’yi saran salgın sürecinin bir an önce bitmesi, çocukların doyasıya eğlendikleri ve her şeyin normale döndüğü günlerin gelmesi temennisinde bulundu.