İçişleri Bakanlığı, koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında vatandaşların şehirler arası otobüs seyahatlerini valiliklerin iznine bağladı. Vatandaşların özel araçları ile yazlık yerleşim yerlerine taşınmaya başladıklarına dikkat çeken CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, yazlıklarda oluşacak kalabalıklarla salgının önüne geçilmesinin zorlaşacağını savundu. Çankır, yetkililere İtalya’da salgının yayılma şeklini örnek göstererek, "Özel araçlarla iş dışı seyahatleri engellenmeli" ifadelerini kullandı.

DİDİM VE KUŞADASI'NA İŞARET ETTİ


Yazılı açıklama yapan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, koronavirüs salgını dolayısıyla çok sayıda yurttaşın bulundukları şehirlerden yazlıklarının olduğu ilçelere taşınmaya devam ettiklerini ifade ederek, "Aldığımız haberler ve araştırmalarımız dahilinde farklı illerde yaşayan yurttaşlarımızın taşınma hazırlığı için Kuşadası ve Didim’de ev kiraladıklarını, yazlıkları bulunan yurttaşlarımızın bir kısmının ise okulların tatil edilmesiyle birlikte yazlıklarına taşınma noktasında hazırlık yaptığını öğrenmiş bulunmaktayız" dedi.

"ÖNÜNE GEÇEBİLMEMİZ ÇOK ZOR OLACAK"


İtalya’da koronavirüs salgınının aşırı derecede yayılmasının en önemli sebeplerinden birisinin İtalyanların yazlık yerleşim yerlerinin bulunduğu Güney İtalya’ya taşınmaları olduğunu kaydeden Çankır, "Bu durum, ülkemizde de dikkat edilmesi gereken en hassas konulardan biridir. Ülkemizde, yazlık yerleşim yerlerine taşınacak hastalığın ve bu yoğunluktan dolayı oluşabilecek salgının önüne geçebilmemiz çok zor olacaktır. Bu yüzden sadece otobüs seferleri değil acil durumlar ve lojistik nakliyeler hariç özel araçla il dışı seyahatlerin engellenmesi çok büyük önem arz etmektedir. Yetkili mercilerin bu konuya bir an önce hassasiyetle yaklaşmasını ve gereken tedbirlerini almasını temenni ediyorum" diye konuştu.