Kuşadası'nda sahibi tarafından idrar yapamadığı için veteriner kliniğine getirilen 13 yaşındaki 'Sibirya Kurdu' cinsi köpeğin röntgeni çekildi. 'Ice' isimli köpeğin idrar kesesinde, taş olduğu belirlendi. Yaşlı olmasından dolayı köpek, gaz anestezisi ile ameliyata alındı. Bir saat süren ameliyatın sonucunda köpeğin idrar kesesinden bej renginde irili, ufaklı 14 'Struvit' taşı çıkarıldı.

"SAĞLIK DURUMU GAYET İYİ"


Ameliyatı gerçekleştiren Kuşadası Veteriner Kliniği veteriner hekimlerinden Nevzat Yıldızlı, köpeğin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Köpeğin kendilerine idrar yapamadığı için getirildiğini belirten Yıldızlı, "Röntgenini çektiğimizde köpeğin idrar kesesinde taş olduğunu gördük. Hemen ameliyata aldık. Başarılı bir şekilde taşları, idrar kesesinden çıkardık. Taşların yaklaşık ağırlığı 300 gram. Şu anda köpeğin sağlık durumu gayet iyi" dedi.

TAŞI YUTMAMIŞ


Daha önce de benzer durumlarla karşılaştığını kaydeden Yıldızlı, "Köpeğin idrar kesesinde taş, yutma ile olmaz. Beslenmesinden kaynaklı olarak köpeğin vücudu taşı kendisi üretmiş. Bu taşların belirtileri ise hayvanın kanlı idrar veya hiç idrar yapamaması ile ortaya çıkar. Bu durumlarla karşılaşan hayvan sahipleri, hayvanlarını sağlıkları için veteriner kliniğine mutlaka götürmelidir" diye konuştu.