Nazilli'de yaşayan Zeybek ailesi, giydikleri kıyafetlerle semt pazarına adeta yeni bir tarz getirdi. Yaklaşık 16 yıldır Nazilli'deki semt pazarlarında eşi Mukaddes Zeybek (50) tezgah açan Hasan Zeybek (55), oğlu Şevki Zeybek'in (30) tavsiyesiyle kahverengi pantolon, krem gömlek ve mavi papyonla müşterilerini karşılıyor. Tezgahlarına açtıkları meyve ve sebzeleri tek tip kıyafet üzerine taktıkları papyon ve ellerine giydikleri eldivenle gerçekleştiren Mukaddes-Hasan çifti ile oğulları Ali (27) ve Şevki Zeybek'i görenlerin takdirini topluyor.

"VATANDAŞLAR DA MEMNUN"

Kıyafetleriyle kentte ilgi odağı haline gelen papyonlu pazarcılar, hijyene verdikleri önemle meslektaşları ve vatandaşlara da örnek oluyor. Bir yıldır tek tip kıyafet üzerine taktıkları papyon ve eldivenle hizmet verdiklerini belirten Şevki Zeybek, "Askerlik görevimin ardından aile mesleği olan pazarcılık yapmaya karar verdim. Bu anlamda aile olarak hem pazarcı esnafımıza hem de vatandaşlarımıza örnek olmak istedik. Bu doğrultuda ilk iş olarak kıyafetlerimizi düzeltelim dedik. Şık bir şey olsun diye düşündük ve bu anlamda tek tip kıyafet üzerine papyon taktık. Hangi işi yaparsanız yapın kıyafetin çok önemli düşünüyorum. Kılık kıyafet, işine ve müşterilerine saygı verdiğini gösterir. Ayrıca müşteriye güven de verir. Bu yüzden kıyafete çok özen gösteriyoruz.

"ELDİVEN ÇOK ÖNEMLİ"

Dünyada koronavirüs salgının ortaya çıkmasıyla tezgahta eldiven taktıklarını kaydeden Zeybek, "Aile olarak hijyene önem veriyoruz. Bu anlamda eldiven ve maske takıyoruz. Kesinlikle müşterilerimizin meyvelerle temas etmesini istemiyoruz. Bu doğrultuda eldivenlerimizle meyveleri seçip güzel bir şekilde poşetleyip müşterilerimize veriyoruz. Bu hizmet şeklimizle vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler alıyoruz. Bu olumlu düşünceler, aile olarak bizi mutlu ediyor. Amacımız örnek olmaktı bunu da başardığımızı düşünüyorum" dedi.

"EVLERE DE SERVİS YAPIYORUZ"

Pazara çıkamayan vatandaşlar için evlere servis yaptıklarını kaydeden Şevki Zeybek, "Pazara çıkamayan hamile, yaşlı ve çocuklu aileler için WhatsApp sipariş hattı oluşturduk. Bu hat ile evlere servisimiz başladı. Ürünlerimizin fotoğraf ve ücretini paylaşıyoruz. Müşterilerimizin talepleri doğrultusunda bu ürünleri adreslerine kadar ücretsiz olarak götürüp teslim ediyoruz. Müşterilerimiz ödemelerini kapıda ister nakit ister kredi kartıyla yapabiliyor. Bizde olmayan ürünleri ise güvendiğimiz pazarcı arkadaşlarımızdan alıyoruz. Meyve ve sebze dışında et ve süt ürünlerini de güvendiğimiz esnaf arkadaşlarımızdan alarak müşterilerimize götürüyoruz. Haftanın 6 günü sabah 10.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında hizmet veriyoruz. Bu tip kıyafet ve eve servis hizmetimiz imkanımız olduğu sürece devam edecek" diye konuştu.