İşveren ve çalışanların koronavirüs salgınının yanı sıra maddi sıkıntılarla da uğraşmaması için İŞKUR hafta sonu da hizmet verdi. Efeler, Nazilli, Kuşadası ve Söke ilçelerinde görev yapan İŞKUR personelleri, işverenlerin kısa çalışma ödeneği başvurularını sonuçlandırmak için çalıştı.

BİN 500 BAŞVURU

Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi̇, Aydın’da şimdiye kadar bin 500 işverenin kısa çalışma ödeneğinden faydalanmak için başvurduğunu, bu sayının ilerleyen günlerde daha da artmasını beklediklerini söyledi. Zor bir dönemden geçtiklerini belirten Terzi, hiçbir işverenin ve vatandaşın salgın telaşının yanı sıra bir de maddi sıkıntılarla uğraşmasını istemediklerini ifade etti.

AYDIN İŞKUR İKİNCİ

İşveren ve çalışanların ‘evde kal’ çağrısına uyabilmeleri için kısa çalışma ödeneği ile tüm çalışanlara 3 aya kadar maaş desteği sunduklarını hatırlatan Terzi, yapılan kısa çalışma ödeneği başvurularını bir an önce sonuçlandırabilmek için hafta sonu da çalışmaya karar verdiklerini bildirdi. Ödenek başvurularını sonuçlandırma hızında İstanbul İŞKUR’un ardından ikinci sırada yer aldıklarını kaydeden Terzi, elde ettikleri başarıda desteği ve emeği olan mesai arkadaşlarına teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.