Kuşadası Belediyesi tarafından semt pazarlarında ve mahalle pazarlarında alınan önlemler açıklandı. Yapılan açıklamada; İlçe sınırları, Davutlar Mahallesi, Pazar günleri kurulan kapalı pazaryeri içerisinde bulunan meyve, sebze, kuru gıda ve temizlik ürünleri satışı yapılan tezgah yerleri Halit Soykut Caddesi üzerinde 3’er metre aralıklarla kurulacak. Su ürünleri ve şarküteri bölümleri kapalı pazaryeri içerisinde kalacak, diğer tekstil gibi zaruri olmayan ürünleri satışına izin verilmeyecek. Güzelçamlı Mahallesinde, Pazartesi günleri kurulan semt pazarı içerisinde bulunan meyve, sebze, kuru gıda ve temizlik ürünleri satışı yapılan tezgah yerleri Adnan Menderes Caddesi üzerinde 3’er metre aralıklarla kurulacak. Diğer tekstil gibi zaruri olmayan ürünleri satışına izin verilmeyecek.

KAPALI PAZAR YERİNDE SATIŞ YOK

İlçe sınırları içinde Salı günleri kurulan kapalı pazaryeri 31 Mart'tan itibaren Cuma günleri kurulan kapalı pazaryeri 03 Nisan tarihinden itibaren aynı gününde Türkmen Mahallesi, Atatürk Bulvarı, Okul Sokak üzerinde bulunan Eski Futbol sahasına kurulacak. Bu alan üzerinde sadece meyve, sebze, kuru gıda, şarküteri, su ürünleri ve temizlik ürünleri satışı yapılacak, tezgah aralıkları 3’er metre olarak kurulacaktır. Diğer tekstil gibi zaruri olmayan ürünlerin satışına izin verilmeyecek. Kapalı pazaryerinde Çarşamba günleri kurulan tekstil ürünleri pazarı kurulmayacak.

PAZARLARA TEK KİŞİ GELİNECEK

Bunun yanı sıra pazar yerlerinde de bir takım önlemler alınacağı duyuruldu. Pazar alanları pazar kurulumu öncesi ve sonrası dezenfekte edilecek, pazarda ambalajsız satılan yaş sebze ve meyveler tüketiciler tarafından seçilmeden, satıcılar tarafından hijyenik koşullarda satışa sunulacak, pazar içi hijyen ve fiyat denetimleri sıkılaştırılacak, alışverişe gelen vatandaşların mümkünse pazara tek başına gelmeleri, alışverişlerini en kısa sürede tamamlayarak pazaryerini terk etmeli istendi.

EN FAZLA İKİ ÇALIŞAN BULUNACAK, 19.00’DA KAPANACAK

Pazar yerlerinde sadece gıda ve temizlik ürünleri tezgahları açılacak, diğer tekstil pazarları kurulmayacak. Pazarcı esnafları kişisel olarak maske ve eldiven takacak, hijyen standartlarına uygun bir şekilde sık aralıklarla maske ve eldiven yenileyecek. Pazarcı esnafı tezgah yerinde en fazla 2 çalışan bulunduracak. Pazar alanlarında ürün satışı saat:19.00’da sona erecek.