Aydın'da ayda bin civarında yaşlı vatandaşı Gündüz Bakım Evi'nde misafir ederek hoşça vakit geçirmelerini sağlayan Aymelek Derneği, koronavirüs salgını nedeniyle yaşlılara yönelik faaliyetlerini bir süre askıya aldı. Korona virüse karşı önlemler kapsamında sokağa çıka kısıtlaması getirilen 65 yaş insanlara her gün sıcak yemek dağıtmaya başladı. Evlerinde tek başına yaşayan 41 yaşlı vatandaşın karnını Aydın'ın melekleri doyuracak.

ÜÇ ÇEŞİT YEMEK


Devletin salgına karşı başarıyla yürüttüğü mücadeleye katkı sunmaya çalıştıklarını belirten Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altınbaş, "Aymelek Derneği olarak tespit ettiğimiz evde yalnız olan, erzak versek de pişiremeyecek 41 yaşlımıza yemek dağıtıyoruz. Hazırlanan sıcak yemekleri aracımızla sebzeli ve etli üç çeşit olmak üzere teslim ediyoruz' dedi. Başkan Altınbaş, yaşlılara yemek dağıtımının sürmesi için hayırseverlerin desteğini istedi.

ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN


Sıcak yemeğe kavuşan ve mutluluğunu dile getiren yaşlı vatandaşlar, "Allah binlerce kez razı olsun Aymelek Derneği'nden. Allah devletimize de zeval vermesin. Yemeği yapanların ellerine kollarına sağlık, hayırseverlerin de keselerine bereket"