Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının bir projesi olarak hayata geçirilen Aşevi projesi bir yılı doldurdu. Yetkili makamların sorumluluk almasıyla bakıma muhtaç yaşlılar ve engelli vatandaşlar sıcak yemeğe kavuşurken bu uygulama hiç aksamadan Koronavirüs tehlikesinin baş gösterdiği bu günlerde de devam ediyor. Bugünlerde korovirüs tehlikesi sebebiyle tüm ülkede yaşlılara sokağa çıkma sınırlaması getirilirken yaşlıların ihtiyacı Vefa Sosyal Destek projesi ile gideriliyor.

HER GÜN SICAK YEMEK

İlçede yaşayan kimsesiz bakıma muhtaç, yaşlı, engelli ve 3294 sayılı kanun kapsamında bulunan sosyal ve ekonomik yönden yoksulluk içinde bulunan yardıma ve bakıma muhtaç, kimsesi olmayan, evinde yemek yapabilecek durumda olmayan, ayrıca huzurevi hizmeti istemeyen yaşlı ve engelli vatandaşların, bulundukları sosyal çevreden ayrılmalarına gerek kalmadan evlerinde sıcak yemeklerini yiyebilmeleri için başlatılan proje aksamadan devam ediyor. Karacasu Girişimci Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifine bağlı Kadıneli Restaurant tarafından hazırlanan yemekler 1 yılı aşkın süredir her gün sorumlu dağıtımcılar tarafından hak sahiplerine götürülüyor.

100 KİŞİYE HİZMET VERİLİYOR

Geçtiğimiz Mart ayında 60 kişiyle başlatılan ve Eylül ayından itibaren 100 kişiye hizmet vermeyen başlayan aşevi projesi ile her gün iki öğün yetecek miktarda yemek Kaymakamlık personelleri tarafından projeden yararlananlara götürülüyor. Projenin 2020 hedefinin ise 150 kişiye her gün sıcak yemek götürmek olduğu açıklanmıştı.