Koçarlı'nın tüm ürünlerini Akıllı Köy Projesi ile Türkiye'nin dört bir yanına ardından tüm dünyaya ulaştıracaklarını belirten Başkan Kaplan, Koçarlı'yı her alanda marka şehir haline getireceklerini söyledi. Koronavirüse karşı da başlattığı mücadeleyle takdir toplayan Başkan Kaplan, gerekli tüm önlemlerini aldıklarını belirterek vatandaşları zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu. Başkan Kaplan, projeleri hakkında SES Gazetesi Muhabiri Mehmet Kavas'a önemli açıklamalarda bulundu.
Mehmet Kavas; Koçarlı'ya hizmet binası kazandırmak için çalışmalara başladınız. Hizmet projesi ne aşamada, nasıl bir proje olacak. Hizmet binası hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Nedim Kaplan; "Koçarlı'ya yeni bir hizmet binası yapacağız. Demokrasi şehidi Adnan Menderes'in memleketi olan ilçemize yapacak olduğumuz hizmet binamızda Menderes'in modern yönünü de göreceğiz. Koçarlı'ya en az 50 yıl hizmet verecek olan binamız, Osmanlı-Selçuk mimarisine uygun olacak. Bin metrekare alan üzerinde yükselmesi ve toplam 8 bin metrekare inşaat alanı olması planlanan bina, eksi 2 kat, zemin kat ve normal 3 kattan oluşacak. Eksi 2'nci katta otopark, eksi 1'inci katta çok amaçlı devasa konferans salonu yer alacak. Zemin katta zabıta amirliği, ilçe halk kütüphanesi, kadın dinlenme evi, halka açık tuvaletler ile kurumsal kimliği olan noter, banka, AYDEM ve benzerleri kurumlar olacak. 1'inci ve 2'nci katlarda belediye hizmet verecek. Üçüncü katta da 5 yıldızlı otel konforunda, içinde kafeteryası olan belediye konukevi, misafirhanesi bulunacak. Emniyet ise binanın kendi bölümünde eksi 1'inci katı arşiv, zemin katı giriş, 1'inci ve 2'nci katları da emniyet faaliyetleri için kullanacak. En üst kat, yine misafirhane. Emniyetin ve belediyenin asansörleri de ayrı olacak."
Mehmet Kavas; Akıllı Köy Projeniz var ve bu proje büyük bir beğeni aldı. Proje nedir ve bu projeyle neleri hedefliyorsunuz?
Nedim kaplan; "Koçarlı'da birçok ürün yetişiyor. Bu anlamda tarım ilçemiz için çok önemli. Bizde üreticilerimizin kazançlarını arttırmak ve ürünlerimizi marka haline getirmek için Amyzon Akıllı Pazar Projesi hazırladık. Bu projemizle tamamen doğal ürünlerin üreticisinden direk alınabileceği bir elektronik pazar ile yöresel ürünleri tüm Türkiye'ye ardından tüm dünyaya taşıyacağız. Doğal ürünler, yerli ürünler İyi Tarım Uygulamaları ve Çakırbeyli köylü pazarını entegre hale getirerek o pazara dahil edeceğiz. Tarım İlçe Müdürlüğü'nden hijyen belgesi alınan, belediyemizin de garantörlüğünde aynı zamanda üreticinin adı ve diğer bilgilerinin yer aldığı bir ambalaj yapıp nihai tüketiciye ulaştıracağız. Dünya sistemine uygun hale getirilmiş pazarlama sistemini biz hayata geçireceğiz. Buna entegre olarak bir soğuk hava deposu projemiz var. Bu Pazar için stok ürün olması da gerekecek. Koçarlı halkının yetiştirdiği tüm ürünler ve salçadan kurutulmuş biber, ev makarnasından doğal pekmeze kadar bütün ürünlerimizi isteyen evinden sipariş verebilecek. Çünkü zaman hepimiz için çok değerli. İkinci projemizde aynı yönde olacak, tüm verilerimiz bir noktada toplanacak. Tüm halkımız belediyeye gelmek zorunda kalmayacak. Tüm işlemlerini bu veri üzerinden yapabilecek. Tüm verileri burada toplayacağımız için engellilerimizi, yaşlılarımızı hatta ilçemizde yetişen ürünlerin fazlalığını buradan görebileceğiz. Bunu tüm paydaşlar ile yapacağız ve Akıllı Belediyelere dahil edeceğiz. Buradan elde ettiğimiz gelir ile sosyal belediyecilik hizmetimizi artıracağız. Ayrıca Koçarlı Belediyesi, Aşevi, halk ekmek fırını kurarak ihtiyaç sahiplerimize daha fazla sahipleneceğiz."
Mehmet Kavas; Türkiye'de E-SPOR takımını kuran ilk belediye, Koçarlı Belediyesi oldu. Bu proje hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Nedim kaplan; "Türkiye'de ilk defa bir belediyenin E-Spor Takımını oluşturduk. Adnan Menderes'in ilçesinde böyle bir takımı kurmaktan ben onur ve gurur duyuyorum. Vodafone Freezone'de yarışan 126 takım içerisinde bizim oyuncularımız 8'inci oldu. Bu bizim için gururdur. Koçarlı Belediyesi olarak gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için sporun her branşına destek vereceğiz. Kurduğumuz bu takımımızda başarılarıyla ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacak. Adnan Menderes'in ismiyle marka olan o küçücük ilçemizi biz diğer yönleriyle de marka yapmak istiyoruz. E-Spor ve E-Pazar da marka olacağız."
Mehmet Kavas; Koronavirüse karşı ilçede yaptığınız çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Nedim kaplan; "Koçarlı Belediyesi olarak ilçemizdeki tüm kamu alanlarını, sosyal alanları dezenfekte ettik. Bazı alanlarda ikinci kez dezenfekte işlemi uyguladık. İşyerleri denetimleri gerçekleştirdik. İşletme sahiplerimize uyarıda bulunduk. Vatandaşlarımızı gerekli tedbirleri alması konusunda bilgilendiriyoruz. Zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları gerektiğini anlatıyoruz. Bu anlamda Koçarlı Belediyesi olarak yalnız yaşayan 60 yaş üstü büyüklerimiz için özel bir hizmet başlattık. Bu vatandaşlarımız için 0537 349 20 23 ihtiyaç ve yardımlaşma hattı kurduk. Bu numaradan bize ulaşacak olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını evlerine kadar getireceğiz. Ayrıca okulların tatil sürecinde evlatlarımızın evlerinde anneleri ile birlikte vakit geçirmelerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hem sağlıklı bir şekilde anneleri gözetiminde bu süreci atlamaları ve en önemlisi evde oldukları zaman diliminde eğitimlerini aksatmamaları adına 10 yaşından küçük çocukları olan annelerimize iki haftalık idari izin verdik. Tüm vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Sağlık Bakanlığımızın uyarılarını dikkate alalım. Zorunlu olmadıkça evden dışarı çıkmayalım. Bulunduğumuz her alanda temizlik ve hijyene önem verelim. Dışarıya çıktığımızda maske ve eldiven takmaya özen gösterelim. Alacağımız bu tedbirlerle hem kendimizi, hem ailemizi hem de toplumumuzu koruyalım Bu virüsü kesinlikle hafife almayalım. Bu süreçte başta hükümetimiz olmak üzere Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarımız, polisimiz, askerimiz, kamu çalışanlarımıza ve mesai yapan tüm vatandaşlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum."
Mehmet Kavas; Koçarlı halkına bir mesajınız var mı?
Nedim kaplan; "Ben Koçarlı'yı ve vatandaşlarımı çok seviyorum. Vatandaşlarımızın refahı ve huzuru için gece-gündüz demeden var gücümle çalışarak hizmet üreteceğim. Vatandaşlarımızın çok çok mutlu olduğu bir Koçarlı inşa etmek için gayret göstereceğim. Herkesin belediye başkanı olacağım. Belediye olarak şeffaf ve açık olacağız. Kapımız ve gönlümüz her zaman vatandaşlarımıza açık olacak. Koçarlı'yı ortak akılla, vatandaşlarımızla birlikte yöneteceğiz. Vatandaşlarımızın bize verdiği desteği bizde kendilerine hizmet olarak sunacağız. Koçarlı'yı her alanda hak ettiği noktaya taşıyacağız. İnsan odaklı bir hizmet anlayışıyla Koçarlımızı yöneteceğiz. Her alanda büyüyen, kalkınan bir ilçe inşa edeceğiz. Vatandaşlarımız bize inanıyor ve güveniyor. Bizde onların bu güvenini boşa çıkartmayacağız. Bizim tek amacımız, Koçarlı'ya hizmet etmek. Bu amacımız doğrultusunda 5 yıl boyunca çalışacağız. Sorunsuz ve gelişmiş bir Koçarlı için gayret göstereceğiz."