GIDA ÜRÜNÜ SATAN İŞLETMELER DENETLENDİ
Kuşadası Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli gıda mühendisi ile zabıta personelinin yer aldığı denetimlerde işletmelerin imalathane bölümlerinin, depolarının ve üretim malzemelerinin hijyen kurallarına uygunluğu kontrol edildi. Ekmek ve şarküteri ürünleri gibi gıdaların ambalajlanmış olup olmadıklarını da denetleyen ekipler işletme sahiplerine müşterilerle aralarına en az 1 metre mesafe koymaları gerektiğini hatırlattı. Ekipler kurallara uymayan işletmelere uyarıda bulundu.
KUŞADASI ESNAFI KURALLARA UYUYOR
Kuşadası Belediyesi’nde görevli Gıda Mühendisi Gizem Yalçın, halk sağlığına verdikleri önemin altını çizerek “ Kurum olarak, tüm dünyayı etkisi altına alan ‘ Koronavirüs’ (Covid 19) hastalığıyla mücadele etmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda İlçemizde gıda ürünü pazarlayan işletmeleri denetledik. Denetimlerimizde üretim sürecinin koşullara uygunluğu, ürünlerin paketlenme süreçleri ile işletme sahipleri ve personelin kurallara uyup uymadıklarını kontrol ettik. Çoğu işletmenin tedbirleri eksiksiz olarak yerine getirdiğini gözlemledik” dedi