Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, koronavirüs salgının ardından yapılan “Her esnaf ve sanatkara 25 bin lira kredi veriyoruz” açıklamasına inanmadığını, buna inanmamakla da gerçekten yanılmadığını ifade etti. “Son 5 yılda kredi kullanmamış olmak şartı çok orijinal. Bu, kimin fikri ise madalya vermek lazım” diyen Algün, ortaya konulan şartın, ekonomik durumu iyi olmayan esnaf ve sanatkarlara kredi verilmek istenmediğinin göstergesi olduğunu savundu.
Birçok esnaf ve sanatkarın salgın sürecinde "Acaba eve nasıl ekmek götürürüm?" derdinde olduğunu dile getiren Başkan Algün, “Devlete ve bankalara borcu olmayana vereceğin kredinin esnaf ve sanatkara katkısı nedir? Daha önce sicili bozuk olduğu için devlet destekli kredilerin durumu iyi olanların alıp başka bankalara faize yatırdığı söylenir mesele onlara tekrar yem olmamak ise yöntem bu olamaz. Her ilde bağımsız iş yeri durumunu inceleyecek komisyonlar kurulmalıdır. Göreceksiniz ki tablo çok vahim. Biz Aydın Marangozlar Odası olarak 20 yıldır bunları yazıyor, söylüyoruz ama dinlenmediği ortadadır” dedi.
Esnaf ve sanatkarların her zaman olduğu gibi kendi göbeklerini kendilerinin keseceklerini, kimsenin desteklere güvenmemesi gerektiğini kaydeden Algün, “Allah devlet ve milletimize zeval vermesin. 20 senedir olmadıysa önümüzdeki 50 yıl içinde çözülür inşallah” ifadelerini kullandı.