Türkiye’yi tehdit eden koronavirüs salgını ile ilgili, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen önemli açıklamalarda bulundu. Yaklaşık iki haftadır koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle toplumun büyük bir kesiminin alışkın olmadığı bir durumla karşı karşıya olduğunu belirten Özmen, salgının yayılma hızlı ve neden olduğu ölümler göz önüne alındığında devletin aldığı önlemlerin ne kadar yerinde olduğunu gördüklerini söyledi.

"VEFA DESTEK GRUPLARI OLUŞTURULDU"


Salgınla mücadelede alınan tedbirleri hatırlatan Özmen, “Önce okullar tatil edildi, sonrasında aşama aşama diğer tedbirler devreye konuldu. Acil işi olmayan insanlarımızın evlerinde kalmaları yönünde telkinler yapıldı. İşi olan insanların da uyacağı tedbirler konusunda kamuoyunda önemli bilgilendirmeler yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Belediyelerin yanında, camilerden de işi olmayanların evde kalmaları konusunda anonslar yapılmaya devam ediyor. Sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza destek olmak için başta Valilik ve Kaymakamlıklar nezdinde olmak üzere ‘vefa’ destek grupları oluşturuldu. 112, 155 ve 156 numaralı telefonların yanı sıra belediyeler de kendi personelleri aracılığı ile bu sürece destek veriyorlar” dedi.

“SİGARAYI BIRAKSINLAR”


Yaşlılara ve kronik rahatsızlığı bulunanlara kısıtlama getirildiğini, kısıtlamanın onları korumaya yönelik olduğunu dile getiren Özmen, onların hastalığı hem daha ağır geçirdiklerini, hem de tedavilerinin zor olduğunu ifade etti. Gençlere de uyarılarda bulunan Özmen, gelinen noktada dünya örneklerinde genç hastaların da tespit edilmesi ile gençlerin de tedbirlere azami oranda uymaları gerektiğinin ortaya çıktığını vurguladı. Sigara içenlerin de tedavi süreçlerinin daha zor olduğuna dikkat çeken Özmen, “Gelin bunu fırsat bilip sigara içen arkadaşlarımız da sigarayı bıraksınlar” ifadelerini kullandı. “SİSTEMİN NE KADAR ETKİN OLDUĞU ORTADA”
COVİD 19 salgınına karşı hükümetin hazırlıklı olduğunu dile getiren Özmen, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hem sağlık çerçevesinde alınan önlemler, hem de yaşanacak olası ekonomik sıkıntıların bertarafı için alınan önlemler hemen devreye konularak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ne kadar etkin olduğunu ortaya konmuştur. İstihdamın ve üretimin devamı için sağlanan desteklerden tutun alt gelir seviyesindeki toplumun her kesimi için paketler sektörlerin talepleri doğrultusunda hazırlandı. Kısa çalışma ödeneği şartlarının esnetilmesinden tutun vergi ve primlerin ertelenmesi sürecinde çok hızlı ve etkin kararlar alındı.”

“SIKINTIMIZ YOK”


Özmen, Türkiye’nin sağlık konusunda da birçok batılı ülkeden daha iyi durumda olduğunu ifade ederek, “Özellikle Aydın’ımızda hem bizler, hem ilçe başkanlarımız her gün başta sağlık yöneticileri olmak üzere çalışanları ile devamlı irtibat halindeyiz ve alınan önlemleri bilmekteyiz. Aydın ili özelinde söylemek gerekirse ne bir malzeme eksiğimiz var ne de sıkıntımız. Aydın’da A planından tutun en kötü senaryoya bile hazırlıklar yapılmış durumdadır. Sağlık çalışanlarımızın motivasyonu ve gayreti gayet iyi durumdadır. Bu vesile ile başta Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca olmak üzere tüm sağlık camiasına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

“PARTİ BİNALARIMIZ, TELEFONLARIMIZ AÇIK”


AK Parti teşkilatları olarak çalışmalarına devam ettiklerinin altını çizen Özmen, şunları kaydetti:
“Kademelerimiz toplantılarını video konferans ve tele konferans yolu ile gerçekleştiriyor. Belediyelerimizin tamamı gerekli önlemleri alarak hükümetin kararlarına vatandaşlarımızın uyması için gereğini yapıyorlar. Bu süreçte teknolojiyi kullanarak haber ve karar alma süreçlerimizi işletiyoruz. Parti binalarımız, telefonlarımız açık. Önlemlere uymaya çalışarak vatandaşın taleplerini almaya devam ediyoruz. Her ne kadar süreci devlet yönetse de vatandaşımızın önlem ve ihtiyaç konusunda yaşadığı sıkıntılarda bizler, ilçe başkanlarım, gençlerim ve belediyelerimiz emrindedir. Gençlerimiz zaten mahallelerinde Komşuluk Seferberliği ile alandalar. Önümüzdeki günlerde hızlı bir şekilde 65 yaş üstü üyelerimizden başlamak kaydıyla tüm üyelerimizi telefon ile arayarak hal-hatır soracağız. Öyle ya madem evdeyiz ve önlemlere uyuyoruz, eve uygun bir çalışma tarzı gerçekleştireceğiz. Kongre sürecimiz de bu arada Genel Başkanımızın ikinci bir talimatına kadar durmuştur.”

“BİRLİKTE AŞACAĞIZ”


Aydınlı hemşehrilerine seslenen İl Başkanı Ömer Özmen, “Tedbirlere uyalım, zorunda olmadıkça sokağa çıkmayalım, çıkmak zorunda kalırsak da önlemlere uyalım. Aydın’da her türlü malzeme ve ekipman var, herhangi bir sıkıntı yok, bu konuda da müsterih olun. Birlikte bunu da aşacağız inşallah. Bu vesile ile alanda çalışan mücadeleye destek veren tüm çalışanlarımıza tekrar teşekkür ediyorum” diyerek açıklamasını tamamladı.