Hızla yayılan koronavirüs salgınının Türkiye’de de görülmesinin ardından Aydın’da seferberlik ilan eden Başkan Özlem Çerçioğlu, virüsün yayılımını önlemek için bir dizi önlem alırken insanların hayatını kolaylaştıracak faaliyetlere imza attı. Başkan Çerçioğlu’nun talimatıyla Aydın’ın tüm ilçelerinde ilaçlama çalışması yapıldı.

YAŞLILARA 50 METREKÜP SU DESTEĞİ

65 yaş üstü vatandaşlara 50 metreküp su desteği sağlanırken sağlık çalışanlarına ise halk otobüsleri ücretsiz hale getirildi. Sokağa çıkma yasağı uygulanan 65 yaş ve üstü vatandaşlar için belediyenin tüm iletişim araçlarıyla ‘evde kal’ çağrısı yaptıran Başkan Çerçioğlu’nun çabalarıyla kentte sokağa çıkma orana minimum seviyeye indi.

KOTAYI YÜKSELTİN

Başkan Çerçioğlu, yaşlı vatandaşlar için önemli bir çağrıda daha bulundu. Sosyal medya hesabından çağrı yapan Başkan Çerçioğlu, “Gsm operatörlerinin 65 yaş üstü vatandaşlarımızın kullanabilmesi için konuşma ve internet hakkı kotalarını yükseltmeleri, bu zorlu süreci daha kolay atlatmalarını sağlayacaktır. Desteğinizin değeri büyüktür” dedi.