İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle 65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük, kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşlar için 21 Mart saat 24.00’den sonra ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmalarının yasaklanmasının ardından ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’ oluşturulması talimatı Aydın’ın Nazilli ilçesinde yerin getirildi.

ÖZEL EKİP KURULDU


İçişleri Bakanlığı talimatı ile ihtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların mağdur olmaması; temel ihtiyaçlarını karşılamak için Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy başkanlığında Nazilli Vefa Çağrı Merkezi hizmet vermeye başladı. Nazilli Belediyesi Çözüm Merkezi’nin Vefa Çağrı Merkezi’ne dönüştürülmesinin ardından Nazilli Belediyesi başta olmak üzere Jandarma, Emniyet, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Kızılay temsilcilerinden oluşturulan 8 araçla hizmet veren 65 kişilik özel ekip, süreç boyunca vatandaşlara hizmet verecek. Öte yandan özel ekibin çalışmalarına 21. Bölge Aydın Eczacılar Odası Nazilli Temsilciliği ve Nazilli Aile Sağlığı Merkezi de sağlık açısından destek verdiği öğrenildi.

“MÜMKÜN OLDUĞU SÜRECE EVİNİZDEN ÇIKMAYIN”


Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy tarafından düzenlenen toplantının ardından çalışmaları başlattıklarını ve ekipleri koordine ettiklerini söyleyen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, sabah saat 10.00’da başlayan çağrı merkezini ziyaret ederek ekiplerden bilgi aldı. İlçeyi 8’e bölerek 8 araçla hizmet vereceklerini dile getiren Başkan Özcan, Nazilli Belediyesi’nin 50 personel ve 3 müdürünün süreç boyunca bu merkezde görev alacağını belirtti. Özcan; “İçişleri Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda sayın Kaymakamımız Sedat Sırrı Arısoy önderliğinde tüm kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin kapsayacak şekilde 65 yaş ve üzeri tüm vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere Nazilli Vefa Çağrı Merkezi faaliyete başlamıştır. Bu merkeze 112, 155, 156 ve 4441391 numaralı telefonlardan ulaşabilirler. Nazilli halkımızın bu süreçte mümkün olduğunca evlerinden çıkmamalarını rica ediyoruz” dedi. Başkan Özcan, 50 personeline görev verdiği çalışmalarda ekiplerinin başında Nazilli Belediyesi İşletme İştirakler Müdürü Serkan Günana, Zabıta Müdürü Serdar Üresin ve Bilgi İşlem Müdürü Mehmet İğdelioğlu’nu görevlendirdiği öğrenildi.

8 ARAÇ, 65 KİŞİLİK EKİP


Nazilli Belediyesi, Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı, Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü, Nazilli İlçe Sağlık Müdürlüğü, Kızılay ve çağrı merkezi personellerinin bulunduğu ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’nu ziyaret eden Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu ile birlikte vefa çağrı merkezinde vatandaşların sorunlarının tek bir çatı altından yönetilmesinin faydalarını anlatan Kaymakam Arısoy, ilçede herhangi bir aksaklık yaşanmaması için birim görevlilerinin sürekli iletişim halinde olmasını istedi. 65 kişilik ekibin 8 araçla 24 saat esasına göre hizmet vereceği öğrenilirken, Vefa 1 grubunun Pınarbaşı, Yıldıztepe ve Aydoğdu Mahallesi'nde, Vefa 2 grubu Zafer ve Yeni Mahalle'de, Vefa 3 grubu Kurtuluş Altıntaş ve Turan Mahallesi'nde, Vefa 4 grubu Yeşil ve Arslanlı Mahallesi'nde, Vefa 5 grubu Karaçay, Yeni Sanayi, Dumlupınar Mahallesi ve Organize Sanayi Bölgesi'nde, Vefa 6 grubu Şirinevler, Çapahasan ve Sümer Mahallesi'nde, Vefa 7 grubu Cumhuriyet, Yeşilyurt ve Profesör Muammer Aksoy Mahallesi'nde, Vefa 8 grubu da Dallıca, İstiklal ve İsabeyli Mahallesi'nde hizmet verdiği öğrenildi.

“14 KURALA MUTLAKA UYUN”


Oluşturulan ekibin herhangi bir aksaklık olmaksızın hizmetini sürdüreceğini ifade eden Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy; “65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın sağlık başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirler alınmış durumda. İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen vatandaşlarımız 112, 155, 156 ve 4441391 numaraları üzerinden ihtiyaçlarını bildirebileceklerdir. Bu çağrıların cevaplandırılması ve gerekli hizmetlerin üretilmesi için ihtiyaç duyulacak sayıda başta kolluk birimleri olmak üzere yeteri kadar kamu görevlisi/ekip ve araç görevlendirilecek. Bu hizmetler öncelikle yakını veya kimsesi olmayan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız için geçerli olmaktadır. Biz devlet olarak üzerimize düşen çalışmaları yerine getirmekteyiz. Herkesin kendi izolasyonunu yaparak mümkün olduğu sürece evlerinden çıkmaması, çıkanların de Sağlık Bakanlığı’mız tarafından belirtilen 14 kurala uymalarını istiyoruz. Sağlık için evinizde kalın diyoruz” ifadelerini kullandı.

MAHALLELERDE TEDARİKÇİ MARKET OLACAK


Nazilli Vefa Çağrı Merkezi’nin ilk 5 saatte 120’ye yakın 65 yaş üstü vatandaşa hizmet verdiği öğrenilirken, Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy’un talebi ile merkeze gelen Nazilli Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Fatih Astepe’de mücadeleye destek vereceklerini söyledi. Kaymakam Arısoy’un önerisi ile bu çağrı merkezine gelen temel ihtiyaç talepleri için her mahallelerde her gün 2 marketin tedarikçi olması için bakkal ve marketlerin listelerini çıkaracak olan Başkan Astepe, hem marketlerin bu süreçte ekonomik sıkıntı yaşamalarının önüne geçeceklerini hem de halkın uygun fiyatlarla hizmet almalarını sağlayacaklarını söyledi. Astepe, vatandaşların mağdur olmaması için de denetlemelerin süreceğini belirtti.

MÜFTÜLÜK, KIZILAY VE MUHTARLARA BÜYÜK GÖREV

İlçe merkezi dışındaki ova ve kırsal mahallelerde de Mahalle Muhtarları ve İlçe Müftülüğü ile koordineli çalışan ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’nun; dezavantajlı, kimsesiz ve gelir durumu iyi olmayan 65 yaş ve üstü vatandaşlar için de Din Görevlileri, Genç Kızılay Gönüllüleri ve Mahalle Muhtarlarıyla birebir takip edileceği öğrenildi. Nazilli Kaymakamlığı, tüm kurumların ilçede koordine edilmesi için yoğun çalışma sürdürürken, herhangi bir aksaklık verilmeden bu sürecin atlatılması için yoğun çaba sarf etmesi dikkat çekti.