Kedirgen ve sarmaşık otu tezgahtaki yerini aldı

Aydın'ın yöresel ot yemeklerinden biri olan ve baharın müjdecisi olarak bilinen sarmaşık ve kedirgen otu, bu yılda tezgahlardaki yerini aldı.

Mehmet Kavas
Mehmet Kavas Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

Kentteki dağlık alanlarda kendiliğinden yetişen sarmaşık otu, birçok köylü vatandaşın da gelir kapısını oldu. Sarmaşık otunu bin bir zahmetle toplayan vatandaşlar, semt pazarlarında bu ürünleri satarak ek gelir sağlıyor. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören sarmaşık otu, 5 ve 10 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

"AİLE EKONOMİMİZE KATKI VERİYORUZ"

Aydın’da 14 yıldır semt pazarında kedirgen ve sarmaşık otu sattığını kaydeden 46 yaşındaki Raziye Kaçmaz, “Sarmaşık otu, bölgemizde en çok tüketilen otların başında geliyor. Yoğun talep gören sarmaşık otunu dağlardan toplayarak tezgahımızda satıyoruz. Sarmaşık otu ile kendimize ek gelir sağlayarak aile ekonomimize katkı veriyoruz” dedi.

20 Mart 2020 Aydin/ Nazilli- Gündem

Muhabir Mehmet Kavas


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Aydın Ses Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Aydın Ses Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Aydin Markaları

Aydın Ses Gazetesi, Aydin ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (256) 213 16 50
Reklam bilgi


Anket Sitemizi nasıl buldunuz?