TBMM Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanı ve Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, iktidarı hedef aldı. Milletvekili Sezgin, Türkiye'nin uzun bir süredir ciddi bir ekonomik krizin içinde olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomik krizin bu defa Türkiye'yi teğet geçeceğini ifade dahi edemediğini dile getiren Sezgin, bunun ekonomideki durumun ciddiyetine işaret ettiğini savundu.

"AYDIN ÇİFTÇİSİ MUZDARİP"

“Türkiye'de bir şey büyümektedir; O da yoksul kesim. Dünyanın tahıl ambarı olması gereken ülkemizde tarımsal destekler aylarca hatta yıllarca bekletilmektedir, bölgem Aydın'ın çiftçisi de bundan muzdariptir” ifadelerini kullanan Sezgin, tarımsal destek primlerinin dünya standartlarının çok altında olduğunu, çiftçilerin de borçlarını ödeyemediklerini dile getirdi. Milletvekili Sezgin, koronavirüs nedeniyle alınan tedbirlerin de ekonomi üzerinde olumsuz etkiler yaratacağını söyledi.

"TEK ADEM REJİMİ, BU ÜLKEYİ YÖNETEMİYOR"

İktidarın sicilinin her alanda kötü olduğunu kaydeden Sezgin, “Ekonomide krizi yönetemeyen iktidar, sağlıkta koronavirüs salgınını da tam olarak yönetememektedir. İktidar, aynı şekilde İdlib ve Libya'da da dış politikayı iyi yönetememiş, her iki sahada da giderek artan risklerin müsebbibi haline gelmiştir” ifadelerini kullandı. Sezgin, iktidarın ülkeyi yönetme ehliyetine sahip olmadığını dile getirerek, “Tek adam rejimi, bu ülkeyi yönetemiyor. Önceliğimiz, bir an evvel iyileştirilmiş demokratik parlamenter sisteme geçiş olmalıdır” şeklide konuştu.