Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul ile Oda Başkan yardımcısı Nihat Özçevik, koronavirüs tedbirleri sonrasında küçük esnafın yaşadığı sorunları aktarmak için AYESOB Başkanı Selahattin Çetindoğan'ı ziyaret etti. Ziyaretle ilgili bilgi veren Oda Başkanı Şerif Erul; “Ülkemizde Korona virüsüne karşı alınan tedbirlerin ardından küçük esnafımız bir çok sıkıntı yaşıyor. Bu sıkıntı ve sorunlarını bizlere de ilettiler. Bizlerde sorunu Birlik Başkanımıza ilettik. Kendisine de bu konuda yardım ve taleplerin geldiğini ifade etti. Birlik Başkanımız da konunun takipçisi olduğunu bizlere bildirdi.

“AYDINLI VEKİLLERE SORUNLAR İLETİLDİ”


Erul; "Bizlerde bu ziyaretimizin ardından esnafımızın sorunlarını Aydın'daki 8 Milletvekilimizi iletme karar aldık. Bizlerde küçük esnafımıza sorunlarının yeniden çıkarılacak bir destek paketinden yer almasını temenni ediyoruz. Bu noktada Aydın Milletvekillerimizi konuyu ileteceğiz" dedi.

“ESNAF ODASININ TALEPLERİNİ SIRALADI”


Esnaflarımızın dile getirdiği taleplerimiz ise şu şekilde; “Sayın Vekilimiz; Herkesin yaşamını ve Dünya Ekonomisini etkisi altına alan COVID-19 virüs salgını ile karşı karşıyayız. Bu salgın nedeni ile Ülkemiz ekonomisi de sıkıntı yaşamaktadır. En çokta sağlığımız için alınan tedbirler kapsamında esnaflarımız etkilenmektedir. İşyerlerini açamadıkları için tüm kamu ve devlet ödemelerini yapmakta, kiralarını ödemekte, toptancı ve benzeri ödemeleri yapmakta çok zorlanmaktadırlar. Bu nedenle devletimizce bir takım iyileştirmeler yapılmıştır ancak esnaflarımıza yönelik bir takım daha iyileştirmeler yapılmasını talep ediyoruz. Bu konudaki taleplerimiz. Özel bankalardan çekilen kredilerin de ötelenmesi. İşyeri kira olan esnaflara kira yardımı yapılması. Esnaflarımıza teminatsız nefes kredi verilmesi. Esnaflarımızın yanlarında çalışan ve şu an işsiz kalan sigortalılara maaş desteği verilmesi. 31.03.2020 tarihine kadar yenileme işlemi yapılan TAPDK ödeme süresinin ertelenmesidir. Bu konuda bizlerin sözcüsü ve destekçisi olacağınıza inanıyoruz ve yardımlarınız bekliyoruz."