Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Borsa Başkanı Fevzi Çondur, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, pakete destek vererek yapılacak destekle esnaf ve iş dünyasının ayakta kalacağını söylediler.

İŞVERENE DESTEK

Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, “Korona virüs dünyayı olduğu gibi ülkemizi de esir almış durumda. Bu kapsamda işyerleri kapandı. Burada tüm mesele işverenlerde. İşçinin haklarının olduğu kadar işverenlerin de haklarının korunması gerekir. Açıklanan ekonomi paketini bu anlamda olumlu değerlendiriyoruz. Hayat normale döndüğünde işverenlerin devletin desteğiyle ayakta kalması ülkemiz ekonomisi açısından çok önemli” dedi.

SEKTÖRÜN TALEPLERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULDU

Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur, “İnsan hayatı her şeyden önemli. Hükümet salgının yayılmaması için gereken önlemleri alıyor. Bu önlemler kapsamında kapatılan işyerleri var. Salgının önüne geçilene kadar buralar kapalı kalacak. Ekonominin bu durumdan en az etkilenmesi için hükümetin açıkladığı ekonomiye destek paketini değerli buluyoruz. Sektörlerin talepleri doğrultusunda devletin kendi alacaklarından feragat ettiğini görüyoruz. Umarım ülkemiz bu durumdan en az zararla çıkar ve hayat normale döner.”

ADIMLARIN DEVAMINI BEKLİYORUZ

Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, “İnsan sağlığı her şeyden değerlidir. Ancak bu süreçte Üyelerimizin yaşayacağı nakit akışı ve ödemeler dengesi başta olmak üzere sorunlar oluşacaktır. Üyelerimiz sorun, çözüm önerileri ve taleplerinizi Odamıza iletiyor. Biz de bu talepleri çatı kuruluşumuz TOBB aracılığıyla devletimize iletiyoruz. Cumhurbaşkanımızın ekonomi için attığı bir ilk adımı yerinde buluyoruz. Bu adımların devamının gelmesini bekliyoruz.”

ESNAFIMIZ BU ZOR DÖNEMİ ATLATACAK

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, “Koronovirüs sebebiyle işyerlerini belirli bir süre kapatan esnaf ve sanatkârın da yanında olmamız gerekir. Vergi ve SSK primlerinin ertelenmesi, Mart ayından itibaren verilmesi gereken beyanname ve bildirimlerin sürelerinin uzatılması gerekiyordu. Bu anlamda hükümetin attığı adımları olumlu buluyoruz. Zor bir döneme giren esnafımızı daha da yormadan bu süreci atlatmaları için elimizden geleni yapmamız gerek.”