Tüm dünyaya hızla yayılan ölümcül ‘ koronavirüs’ salgınına karşı ADÜ Hastanesi tüm tedbirleri aldı. İl Sağlık Müdürlüğü ile eşgüdüm halinde yürütülen çalışmalar kapsamında ADÜ Hastanesi'nde olası koronavirüs vakalarının karantina ve tedavi işlemleriyle ilgili tüm hazırlıklar yapıldı. Hastaneye girişlerde triaj uygulaması başladı. Ateş ölçümü gerçekleştirilen vatandaşlar, sağlık görevlilerince yapılan ilk sorgunun ardından ilgili polikliniklere yönlendiriliyor. Hastane ekip ve ekipmanlarıyla salgına hazır hale getirildi.

TEMASA İZİN YOK

Başhekim Prof. Dr. Serkan Öncü, “ Aydın’da an itibari korona virüs teşhisini konulan kimse yok. Durumundan şüphe duyuların da şimdiye kadar testleri temiz çıktı. İl Sağlık Müdürlüğü ile eşgüdümlü olarak hastanemizde önlemleri alıyoruz. Hastanemize her gelen hasta öncelikle triaj bölümüne alınıyor. Görevli sağlık çalışanlarımız gelen herkesin ateş ölçümünü ve sorgularını yapıyor. Şüpheli durumu olanlar, ilgili polikliniğe yönlendiriliyor. Bu kişiler için ayrı asansörümüz, onları taşıyan ayrı personel ve ekipmanlarımız olduğu için risk minimize edilmiş durumda. Hastanemizin bir katında izolasyona ve ayrı havalandırmaya sahip odalar oluşturduk” dedi.

AMELİYATLAR DURDURULDU

Prof. Dr. Öncü, bu hastalıklara sahip kişilerle ilgilenen sağlık personellerinin de eğitim aldığını belirterek, şunları kaydetti: “Zorunlu ameliyatlar dışında ameliyatları durdurduk. Poliklinik sayısı oldukça azaldı. Yine de her türlü ihtiyacı olan hastalara hizmet veriliyor. Yatan hasta sayımız süreçle birlikte azaldı. Tüm personelimiz aktif olarak çalışıyor. Tüm cihazları tamir ve bakımları yapıldı. Vaka sayısı çok artacak olursa belki solunum cihazı sıkıntısı olabilir. Bunun dışında her yönüyle salgına hazırız.”