Koronavirüs salgını nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 16 Mart’ta okulların iki hafta süreyle tatil edilmesi ve 23 Mart’ta uzaktan eğitime geçilmesi kararı üzerine Kişiye Özgü Öğretim Modeli kapsamında 2 yıldır Metodbox uygulaması üzerinden gerçekleştirdiği uzaktan eğitim altyapısını güncelleyen Bahçeşehir Koleji bu kapsamda ilk canlı yayın dersini 15 Mart Pazar günü 8 ve 12.sınıf öğrencileri için eş zamanlı olarak gerçekleştirdi.
Aydın Bahçeşehir Koleji İlköğretim Müdürü Sümer Mustafa Güngör yaptığı açıklamada “İki yıldır başarı ile gerçekleşen uzaktan eğitim modeli, ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu bu olağanüstü dönemde okul öncesi dahil olmak üzere ilkokul ve tüm kademelerde herhangi bir aksaklık olmadan Aydın Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin hizmetinde. Ders anlatım videoları, soru çözüm videoları, kodlama ve robotik, stem ve uygulamalı derslere yönelik haftalık ders içerikleri ve açıklamalar sistemin içerisinde yer alıyor” dedi.

GÜNLÜK SORU ÇÖZÜMLERİ


Okul yönetiminden yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi: “Tüm bunların yanı sıra İncirliova Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi sınav grubu öğrencileri, branş öğretmenlerinin de bulunduğu, anında cevap alabildiği platformda günlük soru çözümleriyle etütlerine devam etmektedir. Aynı zamanda bu zor dönemde öğrencilerimiz ihtiyaç duyduklarında psikolojik danışman ve rehberlik birimimize ulaşabilecektir. Sistemde yer alan rehberlik içerikleri öğrencilerimizin bu sürece daha kolay adapte olmalarını sağlamayı hedeflemektedir”