Koronavirüs salgınının yayılma riskinin bulunduğu bar, kahvehane, düğün salonu gibi alanları kapatma kararı alan İçişleri Bakanlığı, halkın yemek ihtiyacını karşılaması için restoran ve lokantalara ise dokunmamıştı. Tedbirler kapsamında uymaları gereken kuralların tebliğ edildiği Koçarlı'daki restoran ve lokantaları, Belediye Başkanı Nedim Kaplan ile Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Örnek denetledi.

1,5 METRE KURALI

Denetimin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Kaplan, gıda sektörü ile ilgili iş yerlerinde müşterilerin arasında en az 1,5 metre mesafe bulunması, çalışanların ise mutlaka maske, eldiven ve bone kullanmaları gerektiğini söyledi. Halkın temel ihtiyacının gıda olduğuna işaret eden Kaplan, "Gıda sektörünün, koronavirüs salgınına karşı daha dikkatli olması gerekiyor. Önlemleri en yüksek düzeyde tutulmaları hayatı önem taşımakta" dedi. Müdür Örnek de, bir araya geldiği iş yeri sahiplerini dikkat edilmeleri gereken kurallar konusunda bilgilendirdi.