Aydın'ın turistik ilçesi Didim’de yazlıkçıların gelişleri sık olmazken, yaz-kış sitelerde oturan site sakinleri ise vatandaşların devletin uyarılarını dikkate alarak evlerinde kalmaları konusunda uyarıda bulundu. Tüm dünyayı tehdit eden ve Ülkemizde de görülen korona virüsüne karşı devletin tüm birimleri tedbirlerini almaya devam ederken, virüsten korunmak isteyen bazı vatandaşlar ülke içerisinde hareketlilik göstermeye başladı. Özellikle büyükşehirlerden, turistik yörelere ziyaretler başlarken Aydının turistik ilçesi Didim’de şu an kadar gözle görülür bir hareketlilik söz konusu değil.

"HERKESİN EVİNDE KALMASI DOĞRU OLUR"

İlçede sitelerin en fazla olduğu Didim'in Efeler Mahallesi'nde hareketliliğin sınırlı olduğunu belirten Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Öztürk, yazlıklara gelişlerin bugünlerde yoğun olmadığını ama ilerleyen süreçte hareketlilik beklediklerini belirterek; “Virüse karşı devletimizin gereken tedbirleri aldı ve almaya da devam ediyor. Devletin birimleri, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Belediyemiz ilaçlama ve dezenfekte çalışması yapıyor. Bu çalışmalar her yerde var; şu an hareketlilik sınırlı ama herkesin evlerinde kalması en doğru hareket; herkes belirtilen uyarıları ve tedbirleri alırsa el birliğiyle bu virüs kabusunu atlatacağımıza inanıyorum" dedi.

"UYARILARI KULAK ARDI ETMEYİN"

Maliyeciler Sitesi sakinleri ise sitelerinde hareketliliğin fazla olmadığını belirterek, yetkili kurumların öneri ve tedbirlerini uyarak ona göre hareket ettiklerini ifade ettiler. Yazlık bölgelerine gelişlerin doğru olmadığını ve herkesin evinde kalması gerektiğini kaydeden site sakinleri havaların güzel olmasına rağmen kimsenin tedbirleri ve uyarılara kulak ardı etmemesini istediler.