Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını ile ilgili, Aydın Pazarcılar Odası Başkanı Yusuf Demirtaş açıklama yaptı. Salgın dolayısı ile pazara çıkan vatandaş sayısının azaldığını belirten Başkan Demirtaş, pazarlarda olası koronavirüs salgının yayılmasını önlemek için de belediyelere ve vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.

"MASKE DAĞITIN"

Pazarlarda kalabalıkların oluştuğunu hatırlatan Demirtaş, “Vatandaşlarımızın, pazara maske takarak gelmelerinde fayda var. Maskesi olmayan vatandaşlarımıza da belediyelerimiz yardımcı olmalı. Vatandaşlarımıza maske dağıtmasının yanı sıra belediyelerimiz, pazarın belli noktalarına dezenfektan koymaları çok önemli. Çünkü pazarlarda kalabalıklar oluşmakta. Bu da olası salgının yayılmasına fırsat vermekte. Alınacak tedbirlerle salgının yayılma ihtimali en aza inecektir" dedi.

"DUYARLI OLMALARINI BEKLİYORUZ"

Vatandaşların sağlıkları için pazarlardan ürünleri seçmeden almaları gerektiğini belirten Başkan Demirtaş, “Vatandaşlarımız, ürünleri eliyle değil, gözü ile seçmeli. Temas ederek ürün almak, sağlıklı vatandaşlarımızı riske atmaktır. Ürünün tek elden yani esnafımızın elinden alışveriş poşetine katılmasında fayda var. Vatandaşlarımızdan sağlıkları için duyarlı olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.