Tüm okul, cami, kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar ile toplu taşıma araçlarına varıncaya kadar dezenfeksiyon işlemi gerçekleştiren Germencik Belediyesi’ne bağlı ekipler, periyodik olarak ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda çalışma yürüten ekipler özellikle okul ve camilerde hafta sonu da dahil olmak üzere günlerdir dezenfekte işlemi gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz günlerde el dezenfektanı dağıtımı gerçekleştiren Germencik Belediyesi, kamu kurum ve kuruluşlarına da bir belediye iştiraki olan ‘İnya’ markalı kolonya dağıttı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, “Germencik halkının gönlü rahat olsun, belediyemiz tüm imkanlarıyla gereken önlemleri almaktadır” dedi.

12 GÜN İDARİ İZİN

Koronavirüs salgınına yönelik geniş kapsamlı ve titiz bir çalışma gerçekleştiren Germencik Belediyesi, emziren annelerin yanı sıra 12 yaşından küçük çocuğu bulunan annelere de 12 gün idari izin verdi. Yapılan açıklamada 12 yaşından küçük çocuğu bulunan belediye personeli annelerin 12 gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

“BELEDİYEMİZ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR”

Koronavirüs salgınına karşı uygulamaya koydukları eylem planını titizlikle sürdürdüklerini belirten Başkan Öndeş, "Umuma açık binalarda, toplu taşıma araçlarında, okul ve camilerde dezenfekte çalışmalarına hafta sonu da devam ettik. Tüm okullarımız başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına el hijyeni için dezenfektan gönderdik. Kamu kurum ve kuruluşlarına da kolonya dağıtımı gerçekleştirdik. Belediyemiz çalışmalarını sürdürüyor. Ancak kıymetli halkımızın da düğün, sünnet, kutlama ve benzeri gibi toplu katılımların olduğu ortamlarda süreç geçene kadar dikkatli olmaları, tokalaşma gibi yakın temas gerektiren durumlardan kaçınması gerekmektedir. Herkese sağlıklı günler dilerim” dedi.