Aydın’ın Efeler ilçesi Güzelhisar Mahallesi’nde hizmet veren Olala Bebek Spa Merkezi, Türkiye’de bir ilke imza attı. İşletmesini Handan Aksoy’un yaptığı merkezde, bebekler için su ve masaj terapisinin ardından yaklaşık bir ay önce anne sütü ile banyo uygulaması başladı. Yaklaşık 5 aydır faaliyette olan merkezde bebekler, anne sütüyle yıkanıyor. Su dolu küvete dökülen anne sütüyle bebekler, aileleriyle birlikte eğlenceli bir vakit geçirerek adeta şifa depoluyorlar.

“CİLDİ NEMLENDİRİYOR KAŞINTIYI AZALTIYOR”

Türkiye’de ilk ve tek olarak anne sütüyle bebeklerin yıkama işleminin kendilerinin yaptığını belirten Aksoy, “Her anne, bebeği için özel süt üretir. Annelerimize özel bir kap veriyoruz. Annelerimiz iki-üç gün biriktirdikleri sütlerini, bu kaplara koyuyor. Merkezimize gelen bebeklerimizin girdiği küvete anne sütünü döküyoruz. Bu anne sütüyle bebeklerimiz yaklaşık 20 dakikada suda kalıyor. Küvetteki bu süre boyunca bebeklerimiz adeta şifa depoluyor. Sudaki anne sütü, leke ve sivilceleri iyileştirir, kuru cildi nemlendirir ve kaşıntıyı azaltır. Bu süt banyosunun ardından çocuklarımıza su ve masaj terapisi yapıyoruz. Bu işlemlerin akabinde bebeklerimiz sağlıklı büyüyor, hareket kabiliyeti artıyor ve daha rahat bir uyku uyuyorlar” dedi.

“ANNE SÜTÜ AZ İSE VEGAN SÜT KULLANIYORUZ”

Aynı zamanda Okul Öncesi Öğretmeni olan Aksoy, anne sütü ile banyo uygulamasını oldukça uygun fiyatlarla yaptıklarını belirterek “Bu hizmetimiz, 36 aya kadar olan bebekleri kapsıyor. Anne sütü az olan kişilerin bebekleri için vegan sütü kullanıyoruz. Kesinlikle hayvansal besin içeren bir süt kullanmıyoruz. Hindistan cevizli ve badem sütü ile bu hizmeti yapıyoruz. Süte alerjisi olan ya da egzama rahatsızlığı bulunan çocuklara sadece anne sütüyle banyo yaptırıyoruz. Şuana kadar vatandaşların oldukça yoğun bir ilgisi var. Bu ilgiden dolayı mutluyuz. Tüm anneleri ve bebekleri merkezimize bekliyoruz” dedi. Kızını anne sütüyle banyo yaptırdıklarını belirten Anıl Akdeniz ise “Anne sütü her bakımdan çok faydalı. Bu anlamda çocuğumuzun bedensel olarak gelişimini sağlayabilmesi için anne sütü banyosu yaptırıyoruz. Ayda bir gelerek bu işlemi gerçekleştiriyoruz. Çocuğumuz küvette iken çok mutlu ve eğlenceli bir vakit geçiriyor. Bizde aile olarak oldukça keyif alıyoruz. Çocuğumuzun daha rahat uyku uyuduğunu ve daha zinde olduğunu fark ettik. Faydalı olduğunu düşünüyorum, tüm herkese tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.