Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 1.Lig'de mücadele eden İstanbul ekibi Ataşehir Belediyespor'un sezon başında kadrosuna kattığı Anastasıya Kunıtskaya, yaklaşık bir ay önce omuz bölgesinden sakatlandı. Aynı zamanda Belarus Kadın Milli Futbol Takımı'nın da oyuncusu olan Anastasıya Kunıtskaya’nın tedavi amaçlı geldiği Aydın, hayatının adeta dönüm noktası oldu. Aydın’ı çok beğenen Anastasıya, kente yerleşmeye karar verdi.

ÇOCUKLAR ONA EMANET

Anastasıya, çok sevdiği Aydın’da da antrenörlük hayatına adım attı. Aydın’da futbol eğitmenliğine başlayan Anastasıya, kız ve erkek takımına antrenörlük yapıyor. Antrenörlük yaptığı kız ve erkek takımıyla futbol tecrübelerini paylaşan Anastasıya, kentteki tek kadın antrenör olarak da dikkat çekiyor. Aydın’da yaşamak ve antrenörlük yapmaktan dolayı büyük keyif aldığını belirten Anastasıya, “Aydın’da futbol bilgi ve tecrübelerimi kız ve erkek çocuklarla paylaşıp onlara aktarmak istedim. Yaptığım bu işten inanılmaz keyif alıyorum. Çocukların da büyük bir mutlulukla antrenmana geldiğini gözlemliyorum. Umarım burada yetiştireceğimiz çocuklar Türkiye’ye gelecekte önemli katkılar sağlar” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ ÇOK SEVİYORUM”

Türkiye’nin dünyanın en güzel ve en yaşanabilir ülkelerden biri olduğunu belirten Anastasıya, “Türkiye’yi çok seviyorum. Bu güzel ülkede yaşamaktan dolayı çok mutluyum. Aydın’ı çok beğenmemden dolayı burada yaşamaya karar verdim. Türk insanı çok sıcakkanlı. Umarım daha uzun yıllar Türkiye’de yaşamaya devam ederim” diye konuştu. Anastasıya’nın futbol eğitimi verdiği çocuklar ise “Bizim içinde farklı bir deneyim oluyor. Birçok uluslararası maçta oynamış bir antrenörle çalışmak bizim futbol gelişimimiz açısından oldukça önemli. Futbol bilgisiyle bize önemli katkı sağlıyor. Bizde onun verdiği bilgiler doğrultusunda futbolumuzu geliştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

MÜSLÜMAN OLDU

Aydın’da kaldığı sürece Anastasıya, gün boyunca duyduğu ezan sesinden etkilenerek müslüman olmaya karar verdi. Anastasıya için Aydın İl Müftülüğü'nde ihtida merasimi düzenlendi. İl Müftüsü Ercan Aksu'nun katılımıyla düzenlenen törende, Anastasıya, Kelime-i Şahadet getirerek müslüman oldu. Hürrem ismini alan Anastasıya, "İslamiyet'e son dönemde yakından ilgi gösteriyordum. Araştırmalar yaptım. Tedavi için geldiğim Aydın'da ezan sesinden etkilendim ve müslüman olmaya karar verdim. Müslüman olduğum için çok mutluyum. İnsanlık için en doğru din İslamiyet" şeklinde konuştu.