Bir evvelki meclis zaptının görüşülmesi ile başlayan toplantıya Meclis Üyesi Erdinç Gümüş mazeretli olarak katılmadı. İlçe Ataeymir Mahallesinde bulunan 280 ada 2 parselde kayıtlı 65,31, metrekarelik taşınmazın Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere belediyeye bağışlanması talebi oy birliği ile kabul edildi. İlçe Çamköy ile Bahçeköy arasında Kadastrol nitelikteki yolun araç trafiğine uygun yol haline getirilerek ulaşıma sağlanması hususu görev ve yetkinin Büyükşehir Belediyesine ait olduğundan talebin Büyükşehir Belediye Başkanlığına gönderilmesine oy birliği ile karar bağlandı.

VATANDAŞIN BAĞIŞ TALEBİ GERİ ÇEVRİLDİ

İlçe Hacıhıdırlar mahallesinde atıl durumda bulunan okul binasının düğün, dernek ve kültürel faaliyetlerde kullanılması amacıyla pencerelerinin yenilenmesi, çatılarının tamir yapılması hususu gerekli prosedürler uygulandıktan sonra yapılması oy birliği ile kabul edildi. İlçe Esençay mahallesinde bulunan kahve ile kahvenin bahçesindeki zeytin ağaçlarının 4 yıllık ihaleye çıkarılması oy birliği ile karar verildi. Esençay Mahallesindeki 168-13,173-61,173-68,173-69,173-70,173-71,173-72 yerlerinin belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bağış talebi şeklinde gündeme alınan konu oy birliği ile gündemden çıkarıldı. Belediyeye traktör alınması için T.Dinamik Enerji Üretim San. ve Dış Tic. Anonim Şti. Vekili Ali Özden Gürbüz tarafından yapılan 50.000,00 TL’lik şartlı bağış talebi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin sona ermesinin ardından gündeme ilave konulara geçildi.

GÜNDEME İLAVE KONULAR

Soğuk hava borcu olan ve borcunu taksitler halinde ödeyen bir vatandaşın malı üzerinde bulunan haczin kaldırılması ve borcun yeniden yapılandırılması oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye düğün salonu ve yanındaki cafeyi 2018 yılında 3 yıllığına kiralayan ancak sözleşme dolmadan işletmelerin anahtarını belediyeye teslim eden işletme sahiplerinin anahtar tesliminden sonraki kira tutarlarının terkin edilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi. Akaryakıt istasyonunun şirkete sermaye olarak konulması Nail Kurt, Muammer Yıldız ret, İbrahim Kayahan, Nuri Öncü çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye tarafından yapılacak olan GES Projesi için İller Bankasından 4 Milyon TL’lik 10 yıllık borçlanma yapılması bunun için gerekli iş ve işlerin Belediye Başkanlığınca yerine getirilmesi oy birliği ile karar verildi. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Seramik Biçimlendirme Kursunda üretilen ürünlerin satışa uygun hale getirilmesi için Belediye ile Halk Eğitim Merkezi arasında protokol yapılması oy birliği ile kabul edildi.