İncirliova'da şehitler için düzenlenen yürüyüşe AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Celbek ve MHP İlçe Başkanı Polat Tanrıkulu'nun katılmamasına, CHP’den tepki geldi. Yazılı açıklama yapan İlçe Başkanı Hasbi Akman, belirli odakların yürüyüşe gölge düşürmeye çalıştığını, milli birlik ve şuurun dışında siyasetle kamuoyunu meşgul ettiğini gözlemlediklerini söyledi.

"RAHATSIZ OLDULAR"


İncirliova Kaymakamlığı'nın yürüyüşe tüm siyasi partilerin onay ve destek vereceklerini açıkladığını belirten Akman, "Yürüyüşe Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu, İl Başkanımız Ali Çankır, İYİ Parti İl Başkanımız Cemal Sarı ve ilçe belediye başkanlarımızın gelmesinden rahatsız olduğu gerekçesiyle yürüyüşümüzü protesto edip gelmeyen, aynı gün memleketinde birlikte organize ettiği yürüyüşü sabote eden AKP ve MHP ilçe başkanlarını kınıyorum" ifadelerini kullandı. Akman, İncirliova'daki yürüyüşün, Aydın Valiliği'nin yürüyüş planından önce karara varıldığını savundu.

"GENEL BAŞKANLARINI TAKLİT EDİYORLAR"


İçinden geçtikleri hassas günlerde kutuplaşmadan beslenen siyasetçilere seslenen Akman, "Özlem Başkanımız önceden davetli olmamış olsaydı ve Aydın’da düzenlenen yürüyüşe katılsaydı o yürüyüşe de mi gitmeyecektiniz?
Ülkemizin geçtiği bu süreçte partizanlık yapan, şehitlerimize saygı yürüyüşünde gülen, AKP ve MHP temsilcileri Genel Başkanlarını taklit etmektedir. Bu izansız hareketleri Aydın kamuoyunun takdirine bırakıyorum" diye konuştu.