Söke'ye bağlı Kemalpaşa mahallesinde bulunan eski Kemalpaşa evlerinde yapılan tadilatlar sonrasında kullanılabilir duruma getirilen evlerden bir tanesi olan Nuh Bey Konağı, Söke Belediyesi'nin yardımları ile birlikte Söke Genç İş İnsanları Derneği (SÖGİAD)'ne kiralandı. Taşındıkları Nuh Bey konağında SÖGİAD Yönetim Kurulu üyeleri basın toplantısı yaparak hedeflerini anlattı.

"TURİZME DE KAZANDIRILMIŞ OLDU"

Söke Genç İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Korhan ile yönetim kurulu üyeleri Canan Gündoğdu, Burak Semerci, Murat Günal ve Mustafa Saydam basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Başkan Mustafa Korhan Taşkın; "Nuh Bey konağına geçmek için yaklaşık üç yıldır büyük emek ve çalışmalarımız neticesinde bugün itibari ile yeni hizmet binamıza taşınmış bulunmaktayız. Öncelikle Söke Belediye başkanımız Levent Tuncel başkanımıza teşekkür etmek istiyoruz. Çünkü bu yeni yerimize geçmemiz için başkanımız bizlere söz vermişti. İnşallah uzun yıllar bu yeni yerimizde ikamet ederiz. Bizlerin bu yeni iş yerimize taşınmamız aynı zamanda Kemalpaşa Mahallemize de bir canlılık getireceği malumunuzdur. Bu mahallemiz hepinizin bildiği gibi eski Rum evleri ile meşhurdur. Devletimiz ve Söke Belediye'mizin destekleri ile bu evler yeniden kullanılabilir duruma getirilerek aynı zamanda turizme de kazandırılmış oldu" dedi.

SORUNLARI TEK TEK ANLATTILAR

Toplantının bir amacının da ilçedeki sorunları hatırlatmak olduğunu söyleyen SÖGİAD Başkanı Taşkın; "9 maddeden oluşan konulara bakınca ilk sırada Deprem toplanma alanlarının güncellenmesi geliyor. Söke’miz birinci sınıf deprem kuşağında yer almaktadır.İlçemizde,yenilenmeyen kentsel dönüştürülmeyen binalar büyük risk taşımaktadır. İkinci sorunumuz ise hükümet binamız. 1977 yılında yapılmış ve 45 yıllık olan bu binamız büyük risk taşımaktadır. Bu binamız hem Söke’mize yakışmıyor hem de büyük risk taşımaktadır. Bu binamız ile birlikte okullarımızın ve camilerimizin yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir. Söke trafiğine gelince de her geçen gün nüfusun ve araçların artmasıyla trafik içinden çıkılmaz bir hal almıştır. En önemli sorunumuz da park sorunumuzdur. Yeterli park alanlarımız olmaması nedeniyle trafik adeta çileye dönmüştür. Novada kavşağı da ayrı bir sorundur. Bütün dünyanın kullandığı akıllı kavşağa Novada kavşağında sahibiz. Akıllı kavşakların lokasyonu ve kullanım kültürü çok önemli. Sözün özü, tek yönde 4, çift yönde 8 girişin olduğu bir kavşaktan bahsediyoruz. Karayolları Genel müdürlüğünü ölümcül kazlar yaşanmadan bir an önce göreve davet ediyoruz" dedi.

"DENETLEMELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Organize Sanayi Bölgesi'nde yaşanan sorunlara da değinen Mustafa Korhan Taşkın; "OSB'yi ana yola bağlayacak ayrı bir doğu yönlü çevreyolu ile (Sazlı girişli-Yenidoğan kavşağı çıkışlı) bir altenatif yol yapılması. OSB'nin yapılan yatırımları, istihdamı, Söke ve ülke ekonomisine getireceği katma değeri destekliyoruz. Ancak bütün bunlar olurken çevre ve insan sağlığından ödün verilmemesi, arıtma tesislerinin, fabrika baca filtrelerinin, koku ve toz önleyici mekanizmalarının TC kanunlarının belirlediği standartlarında ve bakanlıkların denetleme mekanizmaları gözetiminde de olmasının takipçisi olacağız. Ayrıca Söke Çayımızın ihalesi yapılmış durumda. İhale tarihinden sonra 1 ay askı süresi var. Akabinde firmanın güvenlik soruşturması var. Sayın milletvekilimiz Metin Yavuz’dan aldığım bilgiler doğrultusunda Nisan ayı başında çalışmalar başlayacak. Söke çayında yapılacak olan çalışmalar neticesinde, Söke’ye layık bir projeyle sonlandırılacağına dair inancımız tamdır. Söke Belediyesi'nin çok önem verdiği Gençlik Merkezi projesinin imar sorunu çözüldü. Mart ayında Aydın Büyükşehir meclisinden çıkacak. Güllübahçe mahallemizde yeri Söke Belediyesi tarafından verilen büyük bir arıtma tesisi Aydın BŞB tarafından çok kısa bir zamanda bitirilecek. Söke santral garajı için çalışmaların hızlanmasını bekliyoruz. Ağaçlı mahallemizde kurulacak Güneş Enerjisi santrali çalışmaları da son aşamada. Söke Belediye başkanımızın, Söke sivil toplum platformu çalışmalarına katılmalarını ve destek vermelerini rica ediyoruz."

"ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ"

Priene Antik Kentinin önemini de hatırlatan Taşkın; "Priene, ilçemiz sınırlarında olan 12 İyon şehirlerinden biridir. Dünyanın 7 harikasından biri olarak kabul edilmektedir. Ticaret odasının başlattığı Priene projesini destekliyoruz. Antik kentimize çok emeği geçen ve geçmekte devam eden sayın Prof.Dr. İbrahim Hakan Mert hocamıza teşekkür eder, her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu beyan ederiz. Aynı zamanda boş kalan üniversite binamız ne biz sivil toplum örgütlerine ne de Söke’mize yakışıyor. Üniversitemiz ile alakalı verdikleri çaba, maddi destek ve katkılarından dolayı başta ilçe kaymakamımız sayın Tahsin Kurtbeyoğlu'na, oda ve dernek başkanlarına tüm hayırseverlere şükranlarımızı sunuyoruz. Aydın milletvekilimiz sayın Metin Yavuz’un girişimleriyle YÖK Başkanımız Prof.Dr. sayın Yekta Saraç’a ve milletvekilimiz Metin Yavuz’a teşekkür ediyorum. Üniversitemizin şansı olarak gördüğümüz Sökeli sayın Fatma Neval Genç hocamıza ayrıca teşekkür ediyorum" diyerek Söke’nin önemli sorunlarını hatırlattı.