Aydın'ın Karacasu ilçesinde bu ay başında başlayan ve haftada 5 gün, günde 6 saat olmak üzere 3 ay devam edecek kursta ortaya çıkmaya başlayan ürünler büyük beğeni topladı. Kursiyerlerin sertifikaları ile birlikte 230 bin liraları bulan KOSGEB hibe desteklemelerinden faydalanma hakkı kazanabileceği kursu KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger ziyaret etti.. Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Hakan Mutlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nadir Kambak ve Karacasu MYO Müdür Yardımcısı Mehmet Taşdelen’in eşlik ettiği Dülger, kurs öğreticisi Mine Bardak ve kursiyerlerle sohbet edip kolaylıklar diledi. Günlük yaşamda kullanılabilecek ürünlerle birlikte birbirinden orijinal fikirlerle tasarladıkları süs eşyası ve minik magnetler büyük beğeni topladı.

KARACASU MYO DESTEK VERECEK

15 kursiyerin eğitim gördüğü kurs, uygulamalı bir şekilde devam ederken, eğitimler üniversite eğitimini seramikçilik üzerine yapan ve bu konuda yüksek lisans eğitimini de tamamlayan Mine Bardak tarafından veriliyor. Kursa katılanlara İŞKUR tarafından günlük 30 lira ödenirken zaten çömlekçiliğin içerisinde olan kadınlar, kendilerini geliştirip sertifika sahibi oluyor. İlk defa tanışanlar da el becerilerini geliştirip günlük hayatın stresinden uzaklaşıyor. Öte yandan yapılan ürünlerin pişirilmesi konusunda gündeme gelen fırın ihtiyacı konusunda Karacasu MYO Müdürü Mehmet Taşdelen, okul olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Yapılan küçük ve hassas ürünlerin pişirilmesi için daha uygun olan Karacasu MYO’da Mimari Dekoratif Sanatlar dersinde yapılan ürünlerin pişirildiği elektrikli fırının kullanılabileceği ifade edildi.

"230 BİN LİRAYA YAKIN DESTEK İMKANI"

Kursun katma değerli ürünler üretme anlamında ilçe için önemli olduğunu ifade eden KOSGEB İl Müdürü Sadullah Dülger, “Gördüğünüz gibi kadın eli değince daha dekoratif ve süslü hale geliyor. Emek de olunca değeri yükseliyor. Bunların üzerine ‘Karacasu’ diye de yazarak, ilçenin markalaşmasına katkıda bulunulmalı. Kurs sonunda girişimciliğe dönüştüğünde inşallah biz de destek vereceğiz. Belki fırın anlamında belki kalıp ve teçhizat anlamında destek vereceğiz. Bu tür atölyelere 160 bin liraya kadar destek verilebiliyor. Kadın girişimci olunca da 70 bin lira da sıfır faizli kredi verebiliriz. Toplamda 230 bin liraya tekabül eden destekler söz konusu” dedi.