Nazilli Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Açık önderliğinde, mahalle muhtarı Şehitler Parkı’nda toplantıda buluşarak, Nazilli Belediyesi’nden sorunlarına çözüm noktasında kimseye ulaşamadıklarını ve sorunları çözülmediği için üzüntü duyduklarını ifade ettiler.

"ARTIK YETER”


2014 yılında çıkan Büyükşehir yasasından sonra önce tüzel kişiliklerini kaybetmeden önce yapmış oldukları hizmetleri şuan yapamadıklarını ifade eden Nazilli Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Açık, “Kimseden çekincem yok. Belediye nasıl seçimle geldiyse biz muhtarlar da seçimle geldik. Arkadaşlar biz hiçbir siyasi partinin arkasında saklanıp ta Belediye Başkanı, encümen üyesi olmadık. Hepimiz kendi gücümüzle, kendi iyilikseverliğimizle, kendi irademizle geldik muhtarlığa. Ama artık yeter dediğimiz noktaya geldik. Biz halkı kendimize küfrettirmek için arkamızdan konuşsunlar diye gelmedik buraya. Nazilli Belediyesi arkamızda durmadı, Büyükşehir arkamızda durmadı bunu siyasi amaçlı söylemiyoruz. Biz hizmet alamadığımız ve hizmet almak istediğimizi duyurmak için burada toplandık. Sadece köy ve mahallerimizde eksiklerimiz tamamlanmıyor, telefonlarımız da açılmıyor. Karşımızda hiç kimse bizi muhatap almıyor seçimlerden sonra her şey bitti” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANINI ARIYORUZ YOK, KİMSE YOK, SEÇİM BİTİNCEYE KADAR MIYDI?”


Hiç kimsenin kendileri ile muhatap olmadıklarını söyleyen Başkan Açık, “Biz halka nasıl hizmet vereceğiz. Muhtarlar birliği kurulacak dendi yok, Nazilli Belediye başkanını arıyoruz yok, kimse yok seçim bitinceye kadar mıydı? Bu toplantıyı valiliğe kadar götürüp artık bizim sorunlarımızla ilgilensin bunun arkasını bırakmayacağım” ifadelerini kullandı.
Toplantıda söz alan 15'e yakın mahalle muhtarı sorunlarının çözülemediği gibi mahalle muhtarlarını muhatap almayan daire müdürleri ve başkan yardımcıları nedeniyle hizmet edemez hale geldiklerini söyledi. Mahalle muhtarları, seçimden önce ve sonra verilen sözlerin 1 yıl geçmesine rağmen çözülememesinden dolayı serzenişte bulundu.