Kuyucak'ta Pazaryeri, TOKİ ve Güneş Enerji Santrali projeleri başta olmak üzere birçok önemli projeyi ilçeye kazandıran Başkan Ertürk, yeni dönemde yapacağı hizmetlerle Kuyucak'a altın çağı yaşatmaya devam edecek. Yeni dönemde Kuyucak'ı jeotermalle ısıtacakları belirten Başkan Ertürk, "Şu anda projemizin fizibilite çalışmaları devam ediyor. İlk etapta bin konutu sıcak suyla ısıtacağız. Her yıl bu sayıyı arttıracağız. Aydın'da bu projemiz ilk olacak. Ayrıca sağlık turizmi için de bir havuzu faaliyete geçireceğiz" diyerek Kuyucaklılara müjdeyi verdi. SES Gazetesi Muhabiri Mehmet Kavas’a önemli açıklamalarda bulunan Başkan Ertürk, Kuyucak'ı her alanda marka şehir yapmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Mehmet Kavas: Kuyucak'ta yaptığınız pazaryeri projesi sadece Aydın için adeta Türkiye'ye örnek oldu. Bu projeniz için neler söyleyebilirsiniz?
Metin Ertürk: Göreve geldiğimiz Kuyucak'ın en önemli sorunlarında bir tanesi pazaryeriydi. Bu sorunu çözmek için çalışma başlattık ve projemizi hazırladık. Tüm gerekli çalışmaları yaptıktan sonra 19 bin metrekare alana sahip kapalı pazaryerimizi inşa ettik. Üç kattan oluşan pazaryerimizde 200 araçlık otopark alanı, züccaciye, hırdavat ve konfeksiyon alanı, sebze, meyve, et, süt ve süt ürünleri satış alanı, merkezi ısıtmalı ve soğutmalı 700 kişilik düğün salonumuz ve 35 adet dükkan bulunuyor. Asansör ve yürüyen merdivenlerin de içinde bulunduğu Kapalı Pazar yerimiz engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza da uygun inşa edilerek, kışın soğuk ve yağmurlu günlerde hijyenik ve konforlu bir ortamda pazar alışverişlerini yapabilecekleri modern pazaryerini ilçemize kazandırdık. Türkiye'de eşi bulunmayan bir pazaryerini ilçemize kazandırdığımız için mutluyuz. M.K.: Pazaryerine ücretsiz servis hizmeti vatandaşların beğenisini topladı. Ücretsiz servis hizmetiyle ilgili neler söyleyebilirsiniz?
M.E.: Belediye olarak halk pazarı günlerinde vatandaşlarımıza ücretsiz servis hizmeti veriyoruz. İlçe merkezinde cumartesi, Horsunlu Mahallesi'nde pazartesi, Başaran Mahallesi'nde salı, Kurtuluş Mahallesi'nde Çarşamba, Gencelli Mahallesi'nde Perşembe, Pamukören Mahallesi'nde Cuma, Yamalak Mahallesi'nde ise pazar günleri halk pazarları kuruluyor. Bir senedir Mahallelerdeki ve merkezdeki halk pazarı günlerinde, vatandaşların pazaryerine ulaşımı ücretsiz sağlıyoruz. Halk pazarı olmayan Çamdibi ve Karapınar Mahallelerindeki yaşlı ve engelli vatandaşlara da servisler ile cumartesi günü ilçe merkezindeki pazaryerine ulaşım hizmeti veriyoruz. Pazaryeri kurulmayan mahallelerde vatandaşlara hizmet sunmak amacıyla oluşturulan proje her hafta aralıksız olarak iki araçla devam ediyor. Servis hizmeti ile oluşturulan güzergah doğrultusunda vatandaşları mahallelerdeki pazaryerlerine taşıyoruz. Kuyucak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevli personeli tarafından başta yaşlılar olmak üzere tüm vatandaşlara yardımcı oluyoruz. M.K.: Vatandaşlarla her zaman iç içe olan bir başkansınız. 'Hoş geldin bebek' projesi de vatandaşların sizin için ne kadar değerli olduğunu gösteren bir proje. Neler söyleyebilirsiniz?
M.E.: Vatandaşlarımızı çok seviyoruz. Her zaman iyi ve kötü günlerinde onlarında yanındayız. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz, üzüntüleri bizim üzüntülerimiz. Bundan dolayı belediye olarak 'Hoş Geldin Bebek' projesini hayata geçirdik. 2014'te başlattığımız 'Hoş geldin Bebek' Projesi kapsamında, Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü Ekipleri, her ay hastaneden alınan yeni doğan bebek listesi ile ilçemizin 36 mahallesindeki bebek ailelerini hediye paketleriyle ziyaret ediyoruz. Bebek ailelerine ulaşarak içerisinde ateş ölçer, şampuan, zıbın – tulum, bebek bezi, ıslak mendil, ağız mendili, çorap, bebek takımı, kundak ve fincan takımı olan hediye paketlerini ailelere hediye ediyoruz. Kuyucak'ta yeni doğan her bebek bizim için yeni bir umut kaynağı. Biz de Kuyucak Belediyesi olarak çocuklarımızın doğdukları andan itibaren sağlıklı nesiller halinde yetişebilmeleri için ailelerimizin destekçisiyiz. Evlat sahibi olan tüm ailelerimizin sevincine ortak oluyoruz.' dedi. M.K.: Kuyucak'ı jeotermalle ısıtmak için çalışmalar yürüttüğünüzü biliyoruz. Bu projede şuan hangi aşamadasınız?
M.E.: Bir jeotermal firmasıyla görüşme halindeyiz. Fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. İlk etapta bin konutu sıcak suyla ısıtacağız. Her yıl bu sayıyı arttıracağız. Aydın'da bu projemiz ilk olacak. Kuyucak'ı jeotermalle ısıtacağız. Aşama aşama yol kat ederek gerekli çalışmaları tamamlayacağız. Ayrıca jeotermalle ilgili sağlık turizmi için önemli adımlar atacağız. Pamukören Mahallesi'nde iki adet havuzumuz var. Bu iki havuzumuzun yanına jeotermal bir havuz yaparak sağlık turizmine katkı sağlayacağız. Bu projelerimizi hayata geçirerek Kuyucak'a değer katacağız. M.K.: Yaptığınız projeleriniz büyük ses getirdi..Kuyucak'a kazandırdığınız projelerle ilgili neler söyleyebilirsiniz ve ilçe halkına bir mesajınız var mı?
M.E.: Görev süremiz içerisinde Kuyucak'ın birçok sorununu çözdük ve ilçemize önemli projeler kazandırdık. Kuyucak'ı TOKİ ile buluşturduk. Güneş Enerji Santrali'ni kurup enerji üretimine başladık. Millet Kıraathanesi ve Osmanlı Çeşmesi'ni ilçemize kazandırdık. Kuyucak'ın çehresini değiştiren 2,5 kilometre uzunluğundaki ilçe merkezinden geçen Kargılıdere ıslah projesi, ardından Rekreasyon çalışmalarından sonra yapımına başlanan Millet Kıraathanesi ve Osmanlı Çeşmesi kentin dokusuna estetik kattı. Kuyucak'a üniversite fakültesi getirmek için çalışmalarımız sürüyor. Belenova Mesire Alanı ile turizm için önemli bir adım attık. Doğal orman yapısıyla çam ağaçlarından oluşan mesire alanında kır lokantası ile birlikte halkımızın kış ve yaz aylarında sosyal aktivitelerini gerçekleştirebileceği bir bölge oluşturduk. Halkımıza şehrin stresinden uzakta, dinlenebilecekleri ve aynı zamanda doğanın tadını çıkarabilecekleri alternatif bir turizm alanı haline getirmiş bulunuyoruz. Etkili olan kar yağışı ile birlikte Uludağ'ı aratmayan bir manzaraya kavuştuk. Yerli ve yabancı misafirlerimizin ilgisiyle Kuyucak, Aydın turizmine kışın da farklı bir ivme kazandıracak. Yeni dönemde de yine örnek projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Kuyucak'ı her alanda marka şehir olma yolunda ilerleyecek. Yaşanabilir bir Kuyucak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben belediye başkanı olduktan sonra tüm Kuyucak'ın başkanı olarak çalıştım ve çalışmaya devam edeceğim. Bana oy veren vermeyen herkesin başkanı olarak hizmet etmeyi sürdüreceğim. Kuyucak'ı vatandaşlarımızla birlikte ortak akılla yöneteceğiz. Yeni dönemde de Kuyucak halkının menfaatleri doğrultusunda projeleri hayata geçireceğiz. Seçimlerde gösterdikleri destekten dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Onlara layık olmak için çalışacağım. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda Kuyucak'a değer hizmetler üretmek için tüm gayretimizle çalışmayı sürdüreceğiz.