Kendilerini savcı ve polis gibi tanıtan dolandırıcılar tarafından yaklaşık iki kilo altını alınan 67 yaşındaki S.P.’nin Türk ve Suriye uyruklu kişilerin iş birliği yaptığı çetenin kurbanı oldu.
Geçtiğimiz Ocak ayı içinde S.B'ye telefonla ulaşan dolandırıcılar kendisini polis olarak tanıttıktan sonra “Sizin terör örgütleriyle irtibatınız ortaya çıktı. Savcı bey sizi bekliyor ve ayrıca bankada altınlarınız var mıydı?” sorusuna S.P.’nin olumlu yanıt vermesi uzerine dolandırıcılar kendisine verilen talimatları yerine getirmesini istedikler. Terör örgütünün bankadaki kasada bulunan yaklaşık iki kilo altını sahtesiyle değiştirdiğini, altınları bankadan alıp gelmesi halinde gerçek altınları kendisine vererek değiştireceklerini söyledikleri öğrenildi.
Polisin yaptığı araştırma sonucunda dolandırıcıların yaşlı kadına sosyal medyada açtığı hesabına eklediği telefon numarasından ulaştıkları, kendisine verilen talimatla bankaya gittiği, altınları aldıktan sonra verilen talimatları yerine getirmek üzere Hacıfeyzullah mahallesindeki evine geldiği ve konuşmayı eşine anlattığı, durumdan şüphelenen eşinin gelen telefondaki kişilerle konuşarak tartıştığı ve eşini ikna edemediği, S.P'nin dolandırıcıların yönlendirmesiyle tüm altınları çoraplara doldurarak verilen talimat üzerine, belirtilen saatte, evlerinin yakınındaki parka bıraktığı, eve döndükten sonra polislerin kendisine altınlarını getirmesini ve savcının çağırmasını bekleyen S.P. geç de olsa dolandırıldığını anlayarak polise haber verdiği öğrenildi.
Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 6 Suriyeliden ikisi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4 Suriyeli adli kotrol şartı ile serbest bırakıldı. Ekiplerin Türk organizatörler ile ilgili araştırmalarını derinleştirdiği bilgisine ulaşıldı.