İncirliova ilçesi Yazıdere Mahallesi'nde 4 yıl önce yaşanan olayda, bir çiftlik evinde M.T ile yanındaki M.A, birlikte alkol aldıkları T.A’ya tecavüz ettikten sonra bu anları cep telefonuyla kaydetti. Bu görüntülerle şantaj yapılarak tecavüze uğramaya devam eden T.A. bir hafta süren tecavüze dayanamayıp jandarmaya başvurdu. Olayla ilgili gözaltına alınan M.A. ile M.T. savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest kalırken iki şüpheli hakkında Aydın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, cinsel istismar ve şantaj' suçlarından 30'ar yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mahkemeye sunulan kriminal raporunda mağdur T.A’ya tecavüz eden kişinin M.A olduğu tespit edildi. Raporun ardından mahkeme iki sanık hakkında beraat kararı verdi. T.A’nın avukatı aracılığıyla kararı istinaf mahkemesinde temyiz etti. Dosyayı inceleyen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, beraat kararını bozarken Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yeniden yaptığı yargılamanın ilk duruşmada tutuklanan M.T. ve M.A. yargılamanın sonucunda 28'er yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

KOMPLO KURDULAR

Cezaevine gönderilen hükümlü M.T. ve eşi F.T, mektuplaşarak korkunç bir plan hazırladı. Yapılan plan doğrultusunda F.T., jandarmaya giderek, T.A.'nın babası M.A. ile erkek kardeşi H.A.'nın, 10 yaşındaki kızı E.T.'ye cinsel istismarda bulunduğunu ileri sürdü. Annenin şikayeti üzerine baba ve oğlu gözaltına alınıp, tutuklandı. Daha sonra M.A. ile H.A.'nın, küçük kıza cinsel istismar olayının yaşandığı öne sürülen saatte, farklı yerde olduklarını, kamera kayıtlarıyla kanıtladı. M.T. ve F.T., çiftinin büyük kızı da jandarmaya cinsel istismarı anne ve babasının planladığını söyledi. Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında anne F.T, kendisine yardım ettikleri iddia edilen yenge H.A. ile İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli uzman çavuş F.B. gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. 5 ay cezaevinde kalan M.A. ile oğlu verilen takipsizlik kararı ile tahliye edildi.

AVUKATA TEHDİT

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 yıldır süren davanın karar duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar M.T, eşi F.T. ile avukatı katıldı. Mahkeme heyeti, ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hüviyetinden yoksun kılma ve iftira’ suçlarından baba M.T’yi 38 yıl, anne F.T’yi de 31 yıl hapisle cezalandırdı. Diğer sanıklardan yenge H.A, iftira suçuna yardım, uzman çavuş F.B ise görevi kötü kullanma suçundan aldıkları cezalar ertelendi. Öte yandan duruşma sırasında müşteki avukatı Tuğçe Torun’a tehditler savuran M.T. hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunulurken mağdur M.A’nın verilen cezaların az olması nedeniyle kararı istinafa taşıyacağı öğrenildi.