MHP'li Gürşat Kale'nin İncirliova Belediye Başkanlığı döneminde 2014 yılında işten çıkarılan 96 personelden birisinin daha belediyeye açtığı dava sonuçlandı. Davayı kazanan personelin 14 bin lira olan ve yasal faizle birlikte 44 bin liraya kadar yükselen alacağı için icra memurları, polislerle birlikte belediyeye geldi. İlk olarak belediye önündeki 09 UH 001 plakalı aracı haczetmek isteyen icra memurlarını belediye personeli engelledi. Belediye personelinin aracı başka bir yere götürmesi üzerine memurlar, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya'nın makam odasına yöneldi. Memurları karşılayan Başkan Kaya, kendilerine odasındaki tüm eşyaları alabileceklerini söyledi. Eşyaları kayıt altına alan memurlar, kamu yararı gözeterek eşyalara haciz işlemi uygulamadı. Memurların tutanak tutup belediyeden ayrılmasının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Kaya, icra yolu ile İncirliova Belediyesi'nin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyledi. Kaya, "İncirliova halkına bu saygısızlığı yapanlara, yaptıranlara yazıklar olsun" dedi.

"6 AYDA 400 BİN LİRA ÖDEDİK"

İncirliova Belediyesi eski Başkanı Gürşat Kale'nin 2014 yılında göreve başladığında 96 personelin işine son verdiğini belirten Kaya, "96 personelin dava sonucunda alacağı 2 milyon liraya yakındı. Biz, bu alacağın 400 bin lirasını 6 ayda ödedik. Sıkıntısız bir şekilde ödeme yaparken avukat bizi icraya verdi. Makam arabamızı kaldırmaya çalıştı, biz de o günden beri ödeme yapmadık. Şu anda 1 milyon 300-400 bin lira borcumuz var. Son icra işlemi de bir personelin alacağı olan 44 bin lira için yapılmak istendi" dedi.

"MECLİS ÜYELERİNDEN YETKİ İSTEDİ"

"Ben 20 milyon liralık yer satsaydım, İncirliova'yı cennet yapardım. Göreve gelmeden önce bütün memurların alacağı vardı, İncirliova Belediyesi acılar içerisindeydi. Hepsini satmışlar, yemişler, içmişler, gitmişler" diyerek, Gürşat Kale’nin dönemini eleştirmeye devam eden Kaya, "Biz tasarruf ile 10 milyon lira borç ödedik. Göreve gelirken satmayacağız dedik ama biz belediyenin borç batağında olduğunu bilmiyorduk. Satarsak borçları ödeyeceğiz, hizmet edeceğiz. Meclis üyelerinden satış için yetki istiyorum" diye konuştu. Öte yandan Kaya’nın 09 UC 001 plakalı makam aracına da 30 Eylül 2019 tarihinde haciz işlemi uygulanmak istenmişti.