481 ilköğretim, 575 ortaöğretim ve 38 özel öğretim kurumu olmak üzere bin 94 öğrencinin taşımalı eğitim gördüğü Karacasu’da 85 servis aracı şoförünün katıldığı eğitim-öğretim yılı içerisinde iki kez yapılan bilgilendirme toplantısı yapıldı. Şoförlerle birlikte Karacasu Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Eğitim Şube Müdürü Avni Akar, S.S. 227 nolu Karacasu Merkez ve Çevre Köyleri Öğrenci Servis Kooperatifi Başkanı Mahmut Burgaz’ın katıldığı toplantıda Jandarma Kıdemli Çavuş Mustafa Sokulgan ve Polis Memuru Doğan Çakaloğlu şoförlerin uyması gereken kurallar, rehber personel yeterliliği, araçların donanımı ve okul servis yönetmeliği konusunda bilgilendirme yaptı.Trafikte uyulması gereken kuralların da anlatıldığı toplantının ardından denetimlere geçildi.

KOMİSYON DENETLEDİ

Denetimler başkanlığını Milli Eğitim Şube Müdürü Avni Akar’ın yaptığı, Jandarma Kıdemli Başçavuş Mustafa Sokulgan, Trafik Polisi Doğan Çakaloğlu, S.S. 227 nolu Karacasu Merkez ve Çevre Köyleri Öğrenci Servis Kooperatifi Başkanı Mahmut Burgaz, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Tuncer ve Zabıta Memurundan oluşan komisyon tarafından gerçekleştirildi. Denetimlerde araçların yeterli sürücü belgesine sahip olup olmadığı, meslek yeterlilik belgesinin bulunup bulunmadığı, Milli Eğitim Müdürlüğünce verilen sertifikanın olup olmadığı, okul taşıtı levhası, 'dur' işareti olup olmadığı, frene basılması durumunda stop lambalarının yanıp yanmadığı, araç kapılarının sürücü kontrolünde otomatik açılması, arka cam ve çerçevelerin sabit olması, yangın söndürme cihazı, sağlık çantası ve trafik setinin bulunup bulunmadığı gibi çeşitli konularda kapsamlı denetim yapıldı.

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Yapılan denetim sonucunda servis araçlarının tertip ve düzeni, indirme ve bindirme kuralları, araç içinde öğrencilere hitap ve emniyet kemerinin kullanım esasları, okul önlerinde öğrencilerin nasıl araca bindirilip indirileceği, aracın ‘dur’ lambasının nasıl kullanılacağı anlatıldı. Tüm servis araçlarının denetimden başarı ile geçtiğini ifade eden Servis Kooperatifi Başkanı Mahmut Burgaz, “İkinci eğitim-öğretim yılı hayırlı olsun. Öğrencilerimize okul hayatlarında başarılar, şoförlerimize yol açıklığı diliyorum” dedi.