Maliye bölümü ön lisans programından mezun olduktan sonra 4 yıllık üniversiteye yerleşme hakkı olsa da dışarından okumaya karar veren Elif Özyiğit, ilçe dışına gidip çalışmak yerine memleketinde kalmayı tercih etti. Kendi işinin patronu olmak ve ilçesine değer katmak için Karacasu Sanayi Çarşısında Mir Cafe Gözleme Salonunu açan Özyiğit, bu salonu Otobüs Terminaline taşıdı. Burada minibüs işletmecileri, yolcular ve kadın-erkek tüm ilçe halkına hizmet veren Özyiğit, ürünlerinin doğallığı ve hizmet anlayışındaki titizliği ile kısa sürede müşterilerinin takdirini kazandı. Gıda Teknikeri kardeşi Canan Özyiğit’in de kendisine yardım ettiği Elif Özyiğit, vatandaşların ürünlerini beğenmelerinin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

"MEMLEKETİMİZ KAZANSIN"

Annesi Ayfer Özyiğit, kendi elleriyle hamur işlerini yaparken kendisi ocakta bulunup çay-kahve servisi yapan Özyiğit, “İki yıllık Maliye mezunuyum. Dikey Geçiş Sınavı ile 4 yıllığa geçiş hakkım vardı ama okuluma Açıköğretimden devam etmeye karar verdim. Akranlarımız dışarılara çalışmaya gidiyor. Ben de denedim. Fakat oralarda kazandığımız ev kirasına gidiyor. Ben ilçemde kazanmak ve ilçeme de kazandırmak için Karacasu’da kalmayı tercih ettim. İlçemizin gençlerine örnek olmasını diliyorum. Allah nasip ederse işlerimizi daha da ilerletmek istiyoruz” dedi.

“İLÇEMİZE DEĞER KATMAKTAN MUTLUYUZ”

Esençay Mahallesindeki 10 dönümlük arazilerinde yetiştirdikleri ıspanak, domates, biber ve ürünlerinde kullandıkları tüm ot çeşitleri ile süt ve peyniri bizzat doğal bir şekilde kendi ellerliyle ürettiklerini ifade eden anne Ayfer Özyiğit, “Kadın işletmeciler olarak İnsanlar yadırgar mı diye düşünmüştük ama öyle bir şey olmadı. İnsanlar memnun. Çayımızı, kahvemizi ayrıca beğeniyorlar. İlçemize hizmet etmekten gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.