Aydın Valiliği’nin Suriye'de savaş mağduru insanlara destek amaçlı 'Bir aradayız, İdlib'in yanındayız" sloganıyla yürüttüğü yardım kampanyasına çok sayıda vatandaş destek olarak kuru gıda, battaniye ve kışlık kıyafetlerden oluşan yardım malzemelerini görevlilere teslim etti. Yardım kolileri 28 TIR'a yüklenirken 14 yaşındaki engelli Behlül Tübçil'in oyuncak bağışı duygulandırdı. Babası Ahmet Resul Tübçil ile birlikte tekerlekli sandalyesiyle gelerek pelüş sıpa oyuncağını görevliye teslim eden Behlül, konuşamadığı için işaret diliyle oyuncağının çocuklara ulaştırılmasını istedi.

OYUNCAĞI SURİYELİ ÇOCUĞA ULAŞTI


Behlül, örnek davranışıyla gönülleri fethederken şoför, oyuncağı alıp TIR'ın ön konsülüne yerleştirdi. Ardından da Behlül, oyuncağına el sallayarak Aydın'dan uğurladı. Behlül'ün oyuncağı Hatay sınırından Suriyeli çocuklara ulaştırıldı. TIR şoförü, oyuncağı teslim ettiğini sosyal medya üzerinden gönderdiği fotoğrafla iletince dünyalar Behlül'ün oldu. Behlül, yaşadığı mutluluğu Ses Gazetesiyle paylaştı.

EN SEVDİĞİ OYUNCAK


4 yaşındayken boğaz enfeksiyonu geçirdikten sonra beyninde oluşan hasar nedeniyle 'serebral palsi' hastalığına yakalanan Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Behlül, işaret diliyle çok mutlu olduğunu ifade etti. Serbest muhasebeci Ahmet Resul Tübcil ve matematik öğretmeni eşi Özlem Tübcil, oğullarıyla gurur duyduklarını dile getirdi. Oğlunun kendi isteğiyle oyuncağını gönderdiğini dile getiren Ahmet Resul Tübcil, "Ben, Kızılay Aydın Şubesi'nin yöneticisiyim. Bir gün önce eşime İdlib'e yardım TIR'ları gönderileceğini söylemiştim. Oğlum en çok sevdiği pelüş oyuncağı akşam çantasına koydu. Okulundan aldıktan sonra oğlumla benimle TIR'ları uğurlamaya gelmek istedi. Oraya gittiğimizde oyuncağın Suriye'deki çocuklara verilmesi için görevlilere teslim etti. Ben çok şaşırdım, oğlumla tabi ki gurur duydum. Pelüş oyuncağın yerine ulaştığını öğrenince mutluluğumuz ikiye katlandı" dedi. Anne Özlem Tübçil ise oğlunun çeşitli yardım faaliyetlerinde de görev aldığını belirterek, "Behlül, gönlü bol, paylaşımcı bir çocuk. Soğuktan üşüyen çocuklarla oyuncağını paylaşması ailesi olarak bizleri çok gururlandırdı" dedi.