İYİ Parti Nazilli İlçe Teşkilatı 2. Olağan Kongresi Nazilli Belediyesi'ne ait Ahmet Şensan Kültür Merkezi’nde festival havasında yoğun bir katılımla başladı. Kongreye CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Nazilli Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç, TBMM 23. Dönem Aydın Milletvekili ve İYİ Parti Aydın kurucu İl Başkanı Recep Taner, çevre ilçelerin İYİ Parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda İYİ Partili katıldı.

400 DELEGE KATILIM GÖSTERDİ

Kongreye gelenler Kültür Merkezi girişinde Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İYİ Parti İlçe Başkanı Durmuş Kural, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkan adayı Cihat Öztürk tarafından karşıladı. Divan Başkanlığı seçimi sonrası kongreye geçilirken, protokol konuşmalarının ardından faaliyet, denetim ve mali raporlar kongre üyeleri tarafından oybirliğiyle onaylanarak Durmuş Kural yönetimi ibra edildi. Son olarak yeni başkan Cihat Öztürk yönetim kurulu üyelerini açıklayarak, sahneye tek tek davet etti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından oy kullanmaya geçilirken 400 delegenin katılım gösterdiği kongrede, tek listeyle aday olan Avukat Cihat Öztürk İYİ Parti Nazilli İlçe Teşkilatı'nın yeni başkanı oldu.

“MİLLET İTTİFAKI'NA DEVAM EDİLECEKTİR”

31 Mart yerel seçimlerinde Millet İttifakı'yla Nazilli’de iktidarı aldıklarını ifade eden CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Birlik olduğumuz zaman, aramızdaki duvarları kaldırdığımız zaman, uzlaşma içinde ve hep birlikte olduğumuz zaman kazanıyoruz. Bizler hep birlikte yaşayan yurttaşlarız. Millet İttifakıyla beraber uzlaşmanın önü açıldı. Bunu da 31 Martta kanıtladık. Nazilli’de Aydın’da kazandık. Birlik içinde kazandık. Türkiye’nin geleceğine ışık verdik. Bu birlikteliği yapan Genel Başkanlarımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki süreçte Millet İttifakı olarak demokratik parlamenter rejim gelinceye kadar CHP ve İYİ Parti Millet İtifakına devam edecektir. Bugün İYİ Parti Nazilli İlçe teşkilatındaki Olağan Kongre’nin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“İNŞALLAH SARAYDA DA KONGRE YAPACAĞIZ”

İYİ Parti kongresinde olmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Nazilli İYİ Parti Kurucu Başkanı ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Burada ilk kongremizi yapmak için çok mücadele verdik, ama vermediler. Allah nasip etti, hep birlikte çalışarak bu binada kongre yapmayı nasip etti. Ogün bir ahtım vardı, burada kongre yapacağım diye, bunu başardık, inşallah sarayda da kongre yapacağız. Çok güzelsiniz, harika insanlarsınız. Fitne yapmaya çalışanlar var, izin vermeyeceğinize eminim. Fitneye hiç müsaade etmeyeceğinize inanıyorum. Millet ittifakı olarak Aydın ve Nazilli’de güzel işler yatık, yapmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“AKŞENER’İN HER ADIMINDAN VE SÖZÜNDEN ESİN ALMAKTAYIZ”

'Omuz omuza mücadele verdiğimiz Belediye Başkanımız Kürşat Engin Özcan en büyük sorumluluğu almıştır' diyen İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin de, “Nazilli için gelecek parlak Türkiye’nin muhatap olduğu sıkıntılar var hayal kırıklığına bedbahtlığa düşmeyin. Biz varız biz. Sayın genel başkanımız var. Her adımından ve sözünden esin almaktayız. İlham almak durumundayız. Bir kadının cesaretinden güç olarak bu yola çıktık. Türkiye bir kadının cesareti üzerine kaderini değiştirme ufkunu açtı. Bu çok önemli. Nazilli’deki tüm kadınlarımıza Aydınlı tüm kadınlarımızın Türkiye’deki tüm kadınlarımızın iftihar ediyorum. Evet, Türkiye’de siyaset durumu berbat bir kutuplaştırma yapısı var. Bu çabada tutuyor bunun da ilacı İYİ Partidir. Eskiden güçlü Türkiye diyorduk hayır önce Türkiye’yi kurtarmak bunu yapacak güçteyiz. Tüm değerlendirmeler bunu gösteriyor. İYİ Partiye gönül vermiş olanların bunun farkında olarak azamisini gerçekleştirmesi içinde önce yaptığına inanması ve iyi partiyi çok sevmesi lazım. Şimdiden Nazilli için hayırlı olsun diyorum Cihat Öztürk ve İYİ Parti teşkilatına başarılar diliyorum var” ifadelerini kullandı.

“İYİ PARTİYİ NAZİLLİ’DE BİRİNCİ PARTİ YAPACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUM”

'Biz büyük ateşiz' diyen İYİ Parti Nazilli yeni İlçe Başkanı Cihat Öztürk, “Genel Başkanımız sayın Meral Akşener’in yaktığı büyük bir ateşiz. O ateşin Aydın’daki temsilcisi Kürşat Engin Özcan’dır. Biz iyi bir ateşiz, buradan ilan ediyorum, bu ateşi kimse söndüremeyecek. Bizi kimse yıkamayacak. Buradan söz veriyorum. Halkımız içinde oyunlar oynamak isteyenlere, içimizi karıştırmak isteyenlere, fitne fesat sokmak isteyenler bunu başarayamayacaksınız. Durmuş Kural Başkanımız kutsal görevi en iyi şekilde görevini yerine getirdi. Bende bu aldığım görevi bundan sonra en iyi şekilde hep birlikte yapmaya çalışacağım. Bizim çalışmalarımızda yalnız bırakmayınız. İktidar yürüyüşümüzdeki tek yumruk mücadele edelim. Ekip arkadaşlarımızla birlikte söz vererek konuşmamı noktalamak istiyorum; İYİ Partiyi Nazilli’de birinci parti yapacağımıza söz veriyorum” ifadelerine yer verdi.

"ÜZERİME DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM"

İYİ Parti Nazilli İlçe Teşkilatı eski Başkanı Durmuş Kural ise, “Göreve geldiğim ilk günden bugüne kadar canla başta çalışan teşkilatıma teşekkürlerimi sunuyorum. Hepinizden Allah razı olsun sağ olun var olun. Hakkınızı helal edin. Bundan sonra yönetimin bana verdiği her vazifede üzerime düşen ne varsa yapmaya devam edeceğim” dedi.