Germencik Belediyesi tarafından, Geleneksel Ortaklar Deve Güreşi Festivali düzenlendi. Ortaklar Arena'da gerçekleştirilen festivali Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, CHP Germencik İlçe Başkanı Salih Çavuş, AK Parti Germencik İlçe Başkanı Abdurrahman Sivri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar izledi.

65 ÇİFT DEVE GÜREŞTİ


Havanın güzel olmasından dolayı ilgi gören festivalde Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden getirilen toplam 130 deve güreşti. Pehlivan develerin kıran kırana geçen güreşlerini büyük heyecan ve dikkatle takip eden vatandaşlar, piknik de yaptı. Güreşlerin sonucunda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Germencik Kaymakamlığı, Germencik Belediye Başkanlığı, Deve Güreşleri Federasyonu ve Germencik Ziraat Odası kupaları da sahiplerini buldu. Şehitlerin olması nedeniyle festivalde davul ve zurna çalınmasına izin verildi.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"


Festivalde vatandaşlarla bir araya gelen Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, güzel bir deve güreşi organizasyonuna imza attıklarını söyledi. Deve güreşlerinin Yörük kültürünün bir parçası olduğunu belirten Öndeş, "Deve güreşlerini yaşatmak için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.