İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi’ uygulaması kapsamında, Aydın Valiliği’nde toplantı düzenlendi. Vali Yavuz Selim Köşger’in başkanlık ettiği toplantıya, Vali Yardımcısı Yücel Gemici, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Albay Mesut İnan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Bozbaş, Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın ve diğer ilgililer katıldı.

OTOBÜS FİRMALARI GEREKEN ÖNLEMLERİ ALMALI

Her yıl binlerce insanın hayatını kaybettiği ve yaralandığı trafik kazalarına karşı Aydın'da alınacak önlemlerin konuşulduğu toplantıyla alakalı açıklamada bulunan Vali Köşger, “Malumunuz olduğu üzere ülkemizde şehirlerarası seyahatler, daha çok havayoluna ve demiryoluna kaymakla birlikte otobüslerle ve diğer kara ulaşım vasıtalarıyla da gerçekleştiriliyor. O anlamda ülkemizde ağırlaşan kış şartları sebebiyle otobüs firmalarımızın ve ilgili tarafların alması gereken tedbirleri alması, bunların bir kez daha gözden geçirilmesi ve bütün tarafların bulunduğu ortamda tekrar değerlendirme yapmak üzere toplantı gerçekleştiriyoruz” dedi.

AYDIN'DA KIŞ ŞARTLARININ HİSSEDİLMEMESİ GEVŞEKLİĞE NEDEN OLUYOR

Şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmaların kış şartlarının ağır olduğu yerlere seyahat ettiğini kaydeden Köşger, “İlimizde kış şartları ağır geçmemekle birlikte, buradan kalkan otobüsler kış şartlarının ağır olduğu bölgelere de seyahat ediyor. Zaman zaman ilimizdeki kış şartlarının tam hissedilmiyor olması belki bir gevşekliğe de sebebiyet veriyor. O anlamda yeniden gözden geçirme, değerlendirme ve vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda alınması gereken tedbirleri tüm taraflarla değerlendireceğiz” diye konuştu.