ATRO Başkanı Ozan Sayın ve üyeler, Kuşadası Atatürk Anıtı önünde bir araya gelerek, anıta çelenk koydular. Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudular. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise duayen rehber ve başkan yardımcısı Celal Küçük yaptı. Aydın Turist Rehberleri Odası (ATRO) üyesi rehberler, Kuşadası'nda Dünya Turist Rehberleri gününü kutlarken, Dünya Turist Rehberleri Dernekleri Federasyonuna üyeliklerinin kabul edildiği haberinin açıklanmasıyla büyük bir mutluluk daha yaşadı. ATRO Federasyona kabul edilen tek Türk Rehber Odası oldu.

"DÜNYA FEDERASYONUNA ÜLKEMİZDEN TEK ÜYE ATRO"

Küçük, tüm meslektaşlarının gününü kutladıktan sonra yaptığı konuşmada; “Diğer ülkelerdeki turist rehberleriyle bağlantıda olmayı, rehberler arasındaki bağları güçlendirmeyi, dünya çapında mesleğin kalitesini ve saygınlığını yükseltmeyi, profesyonel rehberlerin prestij ve saygınlığını arttırmayı, birlikleri uluslar arası alanda temsil etmeyi ilke edinmiş Dünya Turist Rehberleri Dernekleri Federasyonuna üyeliğimizin kabul edildiğini gururla belirtmek isterim” diyerek, ATRO’nun Türkiye’deki 13 rehber örgütlenmesi içinde üyeliğe kabul edilen tek oda olduğunu söyleyerek azmin ve ilkeli, özverili çalışmanın bu sonucu getirdiğini söyledi.

"TURİZMİN BAŞ AKTÖRLERİ REHBERLERDİR"

Mesleklerinin zor ve yıpratıcı koşullarına rağmen üstün bir çabayla hizmet verdiklerini söyleyen Küçük, “Turizmin baş aktörlerinden olan rehberler elbette hak ettikleri günlere ulaşacaktır. Bunun için daha çok birlik ve beraberlik içinde olmalı, güzide mesleğimize sahip çıkmalıyız. Doğal güzelliklerimiz, tarihi ve kültürel mirasımız sahip olduğumuz en kıymetli varlıklardır. Bu zenginliğimizi korumak, tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çevreye, kültüre zarar vermeyen sürdürülebilir turizm anlayışını getirmeliyiz” diyerek turizm paydaşlarından bu konuda destek istedi.