Karacasu Halk Eğitim Merkezi'nde haftanın 5 günü 27 yıllık giyim öğretmeni Nermin Saatçi’nin verdiği giyim kursunda hayal ettikleri ve moda dergilerinde gördükleri tasarımları hayata geçiren Karacasulu kadınlar kendi zevk, tercih ve beden ölçülerine göre kıyafetlerini dikiyorlar. Kendilerinin yanı sıra aile bireylerinin kıyafetlerini de kursta öğrendikleri bilgilerle hayata geçiren kadınlar, ileride satışa yönelik de çalışmayı planlıyorlar.

"MAĞAZALARIN YOLUNUN UNUTTUK"

Aldıkları eğitimle kursta son olarak imitasyon deriden bir ceket tasarımını hayata geçiren kursiyer öğrenci Ulviye Acar, “2 yıldır bu kursa geliyorum. Hem meslek öğrenmek hem de vakit geçirmek için gelmeye başladım. Geçen yıl abiyeler, ceketler, elbise, etek gibi ürünler diktim. Bu yıl takım elbise, takım, pantolon, ceketle devam ediyorum. Çok beğenildi. Hocamızın da yardımıyla güzel şeyler ortaya çıkıyor. Şu an satışa yönelemedik. Ama kendim ve yakın çevrem için dikiyorum. İsteyen olursa yaparız. Burada stres atıyoruz. Hocamızı, işimizi seviyoruz. Aynı zamanda sosyalleşiyoruz. Ben iki yıldır mağazaya gitmiyorum. Hiçbiri ilgimi çekmiyor” dedi.

HAZIR GİYİMDEN AVANTAJLI

Giyim kursunda 13 kursiyerin olduğunu söyleyen giyim öğretmeni Nermin Saatçi; "Haftanın 5 günü kurslarımız devam ediyor. Kursiyerlerimiz çoğu ev hanımı. Zevkle geliyorlar. A’dan Z’ye pijamadan kabana her şeyi dikiyorlar. Özlem Hanım Dopiyes kumaştan pantolon ceket dikiyor. Diğer bir arkadaşımız rahat bir elbise dikiyor. Bir arkadaşımız 11 yaşındaki kızına elbise yapıyor. Nermin hanım avukatlık düşünen kızı için meslek yaşamında giyeceği kıyafetleri dikiyor. Zahide Hanım hem kızları hem kendisi için abiyesinden sporuna her şeyini dikiyor. Hazır almaktan avantajı kendi zevkine ve vücut ölçülerine göre kendi tercih ettiği kumaşla dikiyor. Mağazaya gittiği zaman hayaline göre bütçesine göre, vücut ölçüsüne göre bulamıyor insanlar. Mağazalarda aradıklarını bulamayan hanımlar böylelikle zevklerini giyiyorlar” dedi.

ÇOCUKLARI DA MEMNUN

Kursiyer Nermin Korkmaz da “Şu an ceket yapıyorum. Kızıma diktim. Bir tane de takım diktim. Mağazalardan alışveriş yapmak yerine kendi ihtiyaçlarımızı kendimiz dikiyoruz. Çocuklarımız da alıştılar. Çok sayıda elbise diktim. 5-10 tane elbise ceket yaptım, pantolon yaptım. Memnunuz. Böyle kendi ürettiğimiz şeyleri giymek daha güzel oluyor” dedi. Kursu ziyaret eden Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nadir Kambak’da kursiyerleri ve kurs eğitmenini tebrik edip başarılar diledi.