Okulların depreme dayanıklılığının belirlenmesi için karot testleri yapıldığını dile getiren AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, testler sonucunda 160 okul için güçlendirme kararı alındığını söylemişti. Riskli okulların isimlerinin açıklanmamasına, bir tepki de CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir'den geldi.

"ANNELER, BABALAR TEDİRGİN"

Özdemir, Aydın'da her gün depremle sallandıklarını söyledi. Kentin birinci derece deprem bölgesinde yer aldığına işaret eden Özdemir, "Bilim insanları da Aydın'da yıkıcı bir depremin her an olabileceğinden bahsettiler. AKP Milletvekili Rıza Posacı Aydın'da 160 okulun çürük olduğunu söyledi ancak bunların hangi okullar olduğu hala açıklanmadı. Anneler, babalar haklı olarak tedirgin. Çocuklarımızı bu çürük okullarda olası bir depremde kaybetmek istemiyoruz. Peki bunun vebalini taşımak size ağır gelmiyor mu?" diye konuştu.

"SİYASET MALZEMESİ YAPMAYIN"

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun iki hafta önce Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne seslenerek, kendilerinden talep edilmesi halinde okulların depreme dayanıklılık testlerini yapabileceklerini ve testler sonucunda çürük çıkan okullarda da güçlendirme yapabileceklerini söylediğini hatırlatan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Onların burunlarının dahi kanamasını istemeyiz. Onlar siyaset malzemesi yapılmamalıdır. Hal böyleyken, depremin ne kadar ciddi ne kadar yıkıcı olduğunu tek bir an bile unutmadan bu okulları en kısa sürede açıklamak zorundasınız. Deprem olduktan sonra konuşmanın hiçbirimize faydası olmayacaktır."