Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın (TİSVA) binlerce mikrogirişimci kadınları arasından seçilen 7 kadının başarı hikâyesini anlatan ‘7 KİBELE’ adlı belgesel, İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’da seyirci karşısına çıktı. Ege Bölgesi’nin en başarılı girişimcisi seçilen Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Ata mahallesinde kasaplık yapan Sevilay Köseoğlu’nun da serüveni belgeselde yer verildi. Köseoğlu’nun eşine yardım etmek için baba mesleği olan kasaplığa başlayıp ikinci mağazasını açmasına uzanan başarı hikayesi izleyenleri hayran bıraktı. Hayatında ilk kez uçağa binerek galaya katılan Köseoğlu, muhteşem gecede plaketle ödüllendirildi.
AYDIN İÇİN GURUR KAYNAĞI
Köseoğlu, “Çocukluk hayalim olan baba mesleği kasaplığı mikrokredi sayesinde gerçekleştirdim. Mahallemizin et ihtiyacını karşılıyorum. Belgesele konu olmak çok güzel bir duygu. Başarı hikayemin anlatıldığı bu belgesel hayatıma renk kattı diyebilirim. Hayallerimin çok ötesinde bir mutluluk yaşıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diyerek duygularını dile getirdi.
Mikrofinans Aydın Yöneticisi Müşerref Kahraman, Sevilay Köseoğlu'nun yer aldığı belgeselin Aydın için bir gurur kaynağı olduğunu belirterek kadınları mikrokredi ile buluşturmaya devam edeceklerini kaydetti.