Suriye’nin İblid kentinde savaştan kaçarak canlarını kurtarmak isteyen Suriyeli Müslümanlar için Aydın Valiliği yardım kampanyası başlatmıştı. Hayırseverlerin ve yardım kuruluşlarının katkılarıyla toplanan 28 tır yardım malzemesi, dualar eşliğinde Hatay sınırına doğru uğurlandı. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ile ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, daire müdürleri ve parti temsilcilerinin de katıldığı törenle yardım tırları İdlib halkına ulaştırılmak üzere yola çıktı. Elazığ’daki depremzedelere de 2 tır yardım malzemesi gönderildi.

VATAN SAVUNMASI SINIR ÖTESİNDE BAŞLIYOR

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, törende yaptığı konuşmada Aydınlı vatandaşlara gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. Aydınlıların desteğiyle muhteşem manzaranın ortaya çıktığını dile getiren Vali Köşger, “Aydın halkı vatana bağlılığını, istiklalin, bağımsızlığın ne olduğunu anladığını gösterdi. Bu topraklarda yaşayan insanlar kadar, dünyada istiklalin, bağımsızlığın kıymetini kimse bilemez. Biz tarihin çeşitli evrelerinde ateşten sınavdan geçerek bugünlere geldik. Biz hak edilmiş bir özgürlüğü, hak edilmiş bir vatanda her bir karışı kanla sulanmış bu aziz vatanda yaşıyoruz. Bunu hiçbir zaman unutmuyoruz ki biz bu yiğitçe duruşumuzu sürdürmezsek en ufak bir sendelemede dünyanın sırtlanları, nasıl mazlum milletlere çullanıyorsa bize de çullanmaya hazır bekliyorlar. Bizim savunmamız Türkiye’nin sınırlarında başlamıyor. Türkiye’nin sınırlarının ötesinde başlıyor. Türkiyenin bir gönül coğrafyası var. Her şeyden önce bu gönül coğrafyamızda bulananlara yardım eli uzatmamız, orada insanları sağlam tutmamanın bizim ülkemizin bağımsızlığı açısından çok önemli. Bunu fark eden Aydınlılar bu muhteşem manzarayı ortaya çıkardılar” dedi.

DURDURMASAK 50 TIR OLACAKTI

Kampanyaya 10 tır yardım malzemesi düşüncesiyle başladıklarını ifade eden Vali Köşger, “Kampanyaya 10 gün önce başladığımızda 10 tır yapabilir miyiz deniliyordu. Bugün Elazığ’da gerçekleşen depreme yardım için hazırlanan 1.5 tır ile birlikte 28 TIR hazır oldu. Kampanyayı durdurmasaydık 50 tıra kadar gidecekti. Aydınlıların bu dayanışmasına ne kadar şükran duysak azdır. Hepinizi yürekten alkışlıyorum. Bu işe emeği geçen tüm yardım kuruluşlarından, dünyanın bütün coğrafyalarında ihtiyaç sahiplerine el uzatan hayır kuruluşlarından tek tek bağış yapan tüm Aydınlılara şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Konuşmasının ardından Vali Köşger, kampanyaya katkı sağlayan yardım kuruluşlarının temsilcilerine plaketle onurlandırdı. Törende İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından Kur'an-ı Kerim okundu ve yapılan dualarla birlikte tırlar, Vali Köşger ve vatandaşlar tarafından Hatay sınırına uğurlandı.