ADÜ ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen protokol kapsamında hayata geçirilen 'Akademisyenlerin Derslere Girmesi Projesi'ni Aydın'da uygulayan ilk lise, Aydın Lisesi oldu. Projeyi kesintisiz olarak devam ettiren okulda, şimdiye kadar 12 akademisyen öğrencilerle buluştu. Aydın Lisesi Müdürü Serkan Akyol, yıl sonuna kadar okullarında derse giren akademisyen sayısının 42 olacağını açıkladı.

OKUMUŞ DA KATILDI

Aydın'ın en köklü okullarından birisi olan Aydın Lisesi'nde son olarak ADÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cumali Öksüz, Özel Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Bildiren ve Okul Öncesi Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sezai Koçyiğit öğrencilerin derslerine girdi. Akademisyenlerin öğrencilerle buluşmasında İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş da hazır bulundu.

TÜRKİYE’DE İLK SIRADA

Öğrencilerle bir araya gelen ADÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öksüz, sınıf öğretmenliği eğitimi ile ilgili bilgiler verdi. Özel eğitim ve okul öncesi öğretmenliğinin, öğretmenlikte kadro açısından diğer öğretmenliklerden daha şanslı olduğunu belirten Öksüz, ADÜ Eğitim Fakültesi'nin ve özellikle sınıf öğretmenliğinin Türkiye'de ilk sırada yer aldığını söyledi.

"ATANMA ORANI YÜZDE 100"

Okul Öncesi Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Koçyiğit de, sınıf öğretmeni mezunu olduğunu, sonradan yüksek lisans ve doktorasını okul öncesi eğitim üzerine yaptığını ifade etti. Okul öncesinin ileriki yıllarda zorunlu eğitim kapsamına alınacağını savunan Koçyiğit, bu durumda okul öncesi eğitim öğretmenlerinin iş bulma olasılıklarının diğer branş öğretmenlerine göre yüzde 100 artacağını dile getirdi.

“SABIR İSTEYEN BÖLÜM”

Özel Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bildiren ise, özel eğitimin maddi değil maneviyat duygularının çok yaşandığı bir alan olduğunu söyledi. ADÜ’de zihinsel engelliler, otistikler, üstün yetenekliler, görme ve işitme engelliler ve özel yetenekliler konusunda eğitim verdiklerini belirten Bildiren, “Mezun olan öğrencilerimiz sadece otistikler ve üstün yetenekliler konusunda uzmanlaşmaktadır. Özel eğitim ve diğer öğretmenlikler kadar sabır isteyen bir bölümdür” dedi. Sunumlarını tamamlayan akademisyenlere, plaket ve çiçek takdim edildi.